Startelvan mot Island


algarve_startelvan_mot_islandUnder onsdagen är det dags för placeringsmatcher i Algarve Cup 2014.

Att döma av hur laget skrivits in på förbundets hemsida så placeras Sara Thunebro som högerback och Elin Rubensson som vänsterback. Jag hoppas att det blir tvärtom på planen för jag vill gärna se att Rubensson får chansen som högerback också i turneringen. I mittförsvaret får Nilla Fischer och Charlotte Rohlin åter spela tillsammans. Jag trodde nog att man skulle välja att vila lite fler spelare med tanke på  skadesituationen i truppen och att det är Island man möter. Jag tycker t.ex. att man kunde vila Rohlin som haft skadebekymmer och låta Amanda Ilestedt få en hel match.

Kosovare Asllani är tillbaka i startelvan och spelar på topp tillsammans med Olivia Schough. Båda de har ju haft skadebekymmer så återstår att se hur de kan prestera. De bör och kommer nog säkerligen inte spela hela matchen. Jag tycker det är lite märkligt att Antonia Göransson bara fått starta en match efter sina fina insatser. Emmelie Konradsson får chansen från start på högermittfältet och behöver nog göra en bra insats för att hålla sig kvar i truppen mot VM-kvalet. Caroline Seger och Hanna Folkesson får nytt förtroende centralt och Therese Sjögran som vanligt på vänsterkanten. Hedvig Lindahl är tillbaka i målet.

Tyvärr visas endast finalen mellan Tyskland och Japan på Eurosport. 15.10 spelas den men sänds i efterhand med start 17.30. Där får Tyskland klara sig utan Bayern Münchens duktiga ytterback Leonie Maier som tyvärr åkt på en korsbandsskada.