Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Startelvan mot Japan

algarve_startelva_mot_japan

OBS! Matchen flyttad till Eurosports huvudkanal

Det är på måndagen dags för den sista gruppspelsmatchen i Algarve Cup 2014 och Sverige ställs mot Japan. Sverige behöver bara en poäng för att säkra gruppsegern men vid förlust går istället Japan till final. Japan är ett lag, som när de får sitt passningsspel att fungera, passar Sverige ganska dåligt. Men om Sverige kan prestera samma fina press-spel som vi gjort hittills och utnyttjar fysiken så har vi helt klart chansen.

Det blir som väntat några ändringar i statelvan i denna kompakta turnering. Vilar helt gör Kosovare Asllani och Charlotte Rohlin som har lite skadekänningar. Det är en aningen defensivare uppställning i den här matchen men så är det också ganska få offensiva alternativ i truppen.

Sofia Jakobsson, som gjort två riktigt bra matchen på yttermittfältet, får nu spela i anfallet tillsammans med Lotta Schelin. Hanna Folkesson har provat på många positioner i landslaget det senaste året och får nu chansen som offensiv mittfältare centralt. Intressant att se om hon kan bygga vidare på den fina insatsen mot USA. Hon får gärna överraska på den positionen där man ju annars skifta position med Therese Sjögran på vänsterkanten..

Elin Rubensson och Jessica Samuelsson får fortsatt förtroende som ytterbackar och Lina Nilsson får därför spela på mittfältet istället. Linda Sembrant tar plats i mittförsvaret istället för Charlotte Rohlin. Jag tycker det ska bli intressant att se hur Sembrant och Nilla Fischer fungerar tillsammans. Jag tycker att de visat vassast form av våra mittbackar det senaste halvåret men frågan är om de är för lika varandra i spelstil.

I målet får Carola Söberg chansen att visa upp sig. Efter Hedvig Lindahls fina insats senast ska det nog till en prestation långt utöver det vanliga om hon ska få chansen även i placeringsmatchen.

Matchstart måndag 15.40. Matchen sänds på Eurosport 2.

3var till Startelvan mot Japan