Startelvan mot Nordirland


startelvan_mot_nordirland2Det bjöds inte på några stora överraskningar när startelvan mot Nordirland presenterades idag. Även om det är bra för mig som bloggar så har jag fortfarande lite svårt att förstå varför man i en tävlingsmatch släpper startelvan över ett dygn innan matchen ska spelas. Snacka om att get motståndarna onödigt lång tid att slipa på taktiken.

Det är rutin som ska köra över Nordirland den här gången. Jag skulle ljuga om jag sa att det känns som en jättespännande startelva men det är åtminstone en elva med riktigt hög arbetskapacitet som kommer se till att Nordirland inte kommer att få behålla bollen särskilt länge.

Bra i alla fall att få in Lisa Dahlkvist i en offensiv roll så att vi åtminstone har en spelare med bra huvudspel högt upp i banan. Jag hoppas att hon kommer befinna sig i offensivt straffområde under stora delar av matchen redo för de fina inläggen från ytterbackarna Sara Thunebro och Lina Nilsson.

Jag tycker kanske inte att Hanna Folkesson är rätt val som kanstpelare mot detta motstånd där jag hellre ser någon som utmanar och vill ta sig runt på kanten, men ändå intressant att se om hon fortsätter att växa i landslagströjan. Blir nu mer upp till Sofia Jakobsson att se till att ta sig runt på sin kant och gärna skapa en hel del hörnor för i mittbacksparet Linda Sembrant och Nilla Fischer har vi en sylvass duo vid offensiva fasta situationer.

Lite kul att se Therese Sjögran i anfallet och jag hoppas att hon kan hitta ett fint samspel med Lotta Schelin och att hon tar en hel del fler avslut än vanligt. I annat fall skulle jag nog hellre byta plats på henne och Lisa Dahlkvist. I övrigt hoppas jag att Caroline Seger visar fortsatt storform och öppnar upp det nordirländska försvaret med sitt fina spelsinne.

Ja just det, Hedvig Lindahl står i målet också, men får förhoppningsvis en lugn kväll.

Avspark torsdag 18.30. Matchen sänds i TV12.


2 svar till “Startelvan mot Nordirland”

  1. Tråkigare kan det inte bli , Inget ont om Therese Sjögran , hon är en av dom få som kan behandla en fotboll på ett bra sätt som mittfältare, men att spela henne som forward ?? Det finns väl ganska många forwards som skall ha den chansen att ta en plats i landslaget, Min misstro mot Sundhage tycker jag är bekräftad, Hon är inte framtiden , utan står för den gamla skolan av fotboll och allt prat om utveckling och mål , är just prat !

  2. För övrigt är det tråkigt att så många Damtränare prioriterar olika spetsegenskaper som snabbhet och styrka istället för bra teknik, snabbhet och styrka är värdelösa saker om spelarna inte har en bra grundteknik och kan behandla en boll, Trodde för ett tag att det var en vändning av detta , men den verkar inte gå över . och jag tror att så länge landslagsledningen för alla landslag gör samma prioriterngar , och samma borttagande av talang o teknik så kommer inte klubbtränarna ändra sig dom heller, Jag ser mycket damfotboll och det fullkomligt dräller av talang och teknik men få använder sig av detta , Trist !!