Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Startelvan mot Schweiz

startelvan_mot_schweizImorgon möts Sverige och Schweiz på Tunavallen i Eskilstuna kl. 18.15. Matchen sänds på TV12.

Startelvan är som vanligt ganska väntad. möjligtvis med en liten överraskning. Jag trodde kanske att det var så att man hade bestämt sig för Emma Berglund bredvid Nilla Fischer i mittförsvaret men nu är det Charlotte Rohlin som får chansen från start.

Lina Nilsson får fortsatt förtroende som vänsterback och i övrigt ser laget ut så som det har sett ut den senaste tiden.

Det har för övrigt skett en del förändringar i den svenska truppen då Jenny Hjohlman, Jessica Samuelsson och Lisa Dahlkvist är skadade. Fridolina Rolfö och Amanda Ilestedt har därför kallats in i truppen. Läs mer om det på svenskfotboll.se

Sverige och Schweiz har mötts några gånger genom åren. Jag hittar sex möten på 2000-talet och Sverige har vunnit samtliga och har en total målskillnad på 20-0. Schweiz har dock gått starkt framåt på senare år så jag bäntar mig bättre motstånd än när vi besegrade dem med 3-0 2012.

Stjärnorna är förstås Ramona Bachmann och Lara Dickenmann men Schweiz har numera stora delar av den övriga truppen i diverse lag i Bundesliga och därmed bra träning och matchtempo i kroppen. Lara Dickenmann ryktas för övrigt vara på väg från Lyon till just Tyskland, troligtvis till Bayern München.

3var till Startelvan mot Schweiz