Startelvan mot Schweiz


Det blev några överraskningar i laget som inleder mot Schweiz i Växjö imorgon kväll. Mest överraskande är nog att Nilla Fischer tar plats bredvid Emma Berglund i mittförsvaret. Hon har visserligen  varit stabil på den positionen i Linköping men jag är ändå lite tveksam, jag tycker hon är sån grym bollvinnare på mittfältet. Men vi har ju andra starka mittfältare så det blir väldigt intressant att se henne i backlinjen också i landslaget.

Målvaktsvalet föll på Sofia Lundgren som tydligen har varit hetast på träningarna. I övrigt är det kul att både Johanna Almgren och Kosovare Asllani finns med på mittfältet som känns ganska tekniskt och offensivt. Central på mitten finns samspelta klubbkompisarna Caroline Seger och Lisa Dahlkvist. Som väntat blev det Sofia Jakobsson som gör Lotta Schelin sällskap i anfallet. Som väntat också Sara Thunebro och Lina Nilsson på ytterbacksplats.

På bänken: Kristin Hammarström, Annica Svensson, Sara Larsson, Antonia Göransson, Susanne Moberg, Emmelie Konradsson, Elin Rubensson.

Carola Söberg, Malin Levenstad, Stina Segerström, Marie Hammarström och Jessica Landström har förpassats till läktaren så dem lär vi inte få se spela alls.