Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Startelvan mot Skottland

Pia Sundhage har testat färdigt tänkte jag skriva, men jag tycker ju faktiskt inte hon har testat så många spelare på riktigt direkt. Det har ju mest varit test av spelsystem. Startelvan mot Skottland är den samma som mot USA borstett från att Hedvig Lindahl är tillbaka i spel.

Som jag var inne på i tidigare inlägg hade jag gärna sett Magdalena Eriksson som vänsterback men som väntat får Jonna Andersson fortsatt förtroende. Kanske kan hon också skaffa sig lite bättre landslagssjälvförtroende mot Skottland. Det är ett motstånd som hon bör kunna ta för sig mer i offensiven mot.

Jag hade också gärna sett Julia Spetsmark få chansen från start istället för Olivia Schough.  Precis som många andra får nu inte heller Spetsmark en vettig chans att försöka spela in sig i laget. Synd på en formstark spelare men inte förvånande förstås.

Att låta Jessica Samuelsson starta igen är bara otroligt dumt när man vet hennes skadehistorik. Samtidigt sitter spelaren jag gärna vill se testad på hennes position, Nathalie Björn, på läktaren. Gaaaah!

Högre kvalitet på sista tredjedelen är det dags att kräva nu och helst en hel del mål också.  Avspark tisdag 18:00 i Växjö och på TV12.


U23-landslaget har idag förlorat mot USA med 1-2. Jag har bara sett delar av matchen så ska inte uttala mig för mycket om den men den amerikanska segern kändes i alla fall fullt rättvis. Sveriges mål av Anna Anvegård som snodde bollen av en försvare och satte en kylig lobb av skyttedrottningsklass. Känns det inte också som att Anvegård har fått ett lite rappare löpsteg?

10var till Startelvan mot Skottland

 1. Hans says:

  Samma startelva som mot USA. Tycker Carlén kunde fått stå även i denna matchen. Hedvig har ju inget att bevisa. Har väl redan stått i över 100 matcher. Tippar 3 – 0 till Sverige och hoppas inte på 0-0 eller 0-1.

 2. Sigge says:

  Pia Sundhage låter sin vana trogen samma spelare (till tio elftedelar) starta som i förra matchen. Här kan man jämföra med svenska herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson som byter ut alla spelare som startade i VM-kvalet mot Frankrike till träningslandskampen mot Norge. Intervjuad i Radiosporten sa JA att matchen mot Norge är ett utmärkt tillfälle för dom spelare som inte spelade mot Frankrike att visa upp sej i landslaget. Han tryckte även på att dom som spelat mot Frankrike behövde återhämta sej mentalt och fysiskt. Nu får istället högmotiverade spelare chansen. Ett motsatt förhållningssätt jämfört med Sundhage. Av allt att döma lär Fanny Andersson inte få spela mot Skottland heller.

  Om Sundhage ytterst ogärna ändrar i startelvan så byts det istället friskt bland spelarna på bänken och läktaren. Vid flera tillfällen har Sundhage tagit ut nya spelare till landslagstrupperna för att sedan sätta dom på bänken eller läktaren i hela matchen, ofta i träningslandskamper. Man kan undra vad det ska tjäna till.

 3. FH says:

  Sundhage har med all rätt fått kritik för att hon gett så få spelare chansen under sina landslagsår. Men nu, inför hennes näst sista träningslandskamp inför hennes sista mästerskap är kritiken illa vald. Den modell hon satsar på, illa vald eller inte, är att ge en startelva maximal tid tillsammans. Då faller tankar på att göra många byten och rotera mycket också bort.

  • Sigge says:

   Du har absolut en poäng. Kommentaren gällde egentligen lika mycket Pia Sundhages filosofi att satsa på så få spelare som möjligt. Chansen att testa spelare var egentligen i Algarve men den togs aldrig. Nu behöver startelvan spelas in. När detta konstaterats hade det enligt mej funnits utrymme för att byta på några positioner till Skottlandsmatchen för att inte slita i onödan på spelare och för att tilltänkta inhoppare ska få en chans att spela in sej. Flera av Sundhages startspelare bör vara så väl inspelade vid det här laget att en match eller halvlek mindre varken borde göra till eller från.

 4. Filip A says:

  Björn och Rubensson är skadade läste jag någonstans, men Glas hade väl kunnat få chansen? Ville även se Fanny, Tove eller Petra Andersson pp mittäfltet men ja det hoppet dog… Frågorna är många och man undrar ju när Lundberg ska få göra sin första A-kamp, nu hade det väl passat utmärkt? Intressant att se om Hammarlund får speltid för annars är nog hon lös till EM. Tippar 4-0 till Sverige!

 5. Adrian says:

  Jahur lätt är de för spetsmark larsson viss mån hammarlund o Blackstenius, har ju vart med en del tidigare,att slängas in offensivt när det krävs så mycket kemi samarbete å lära känna å hitta varandra i de positionerna när de aldrig fått chansen att känna på det i exempelvis Algarve, klart man blir stressad o vill prestera å alla vet väl att det är lättare att prestera med trygghet o förtroende i ryggen, gissar att en del av spetsmarks o Larssons fina vårsäsonger bär lite frukt av det. Sen finns ju inte konkurrensverktyget att tillgå för ledningen när man matchar på detta sättet. Raka motsatsen till herrsidan . Konstigt.

 6. The Observer says:

  Landslaget: Spela samman eller spela sönder och samman?

  Sverige var rätt pigga i U23 mot USA i inledningen av båda halvlekarna och bättre i andra än i första. FK x 2 hade väl motiv till att inte spela Oscarsson och Anvegård från start, annars tycker jag de borde vara givna i en startelva. USA hade mer bollinnehav och vaskade fram både bättre spel och fler chanser över tid.

 7. FH says:

  Tja. de kanske ville ge andra spelare chansen.

 8. Anonym says:

  I det här fallet anser jag att det är motiverat att låta Lindahl stå, med tanke på att hon är tillbaka från skada. Övrig laguttagning kan förstås diskuteras, men testandet borde ha gjorts långt tidigare.

 9. Martin says:

  Precis som mot USA skiter jag totalt i resultatet, allt som betyder något är att vi får hem Jessica och Jonna utan skador. Sundhage har lyckats döda mitt tidigare stora intresse för Landslaget genom sin ovilja att gå klubbarna till mötes. Att ingen har klagat ännu (vad jag vet) beror nog på att de vet att det är meningslöst att försöka ha en dialog. Hoppas Gerhardsson och Wikman rensar ut alla i Landslaget inklusive det medicinska teamet som antingen är inkompetenta eller bara ryggradslösa när de inte sätter stopp för det onödiga slitaget på nyckelspelare.

  Se gärna den totala kontrasten när Sveriges herrar ska träningsspela mot Norge och Janne Andersson byter ut hela startelvan och motiverar det med att det är bättre med motiverade reserver och att han vill ge fler spelare chansen. Hoppas Gerhardsson kommer stå för en liknande filosofi så jag kan börja följa Landslaget igen.