Startelvan mot Storbritannien


Som vanligt får jag inte riktigt som jag vill men det blev åtminstone Sofia Jakobsson på topp och Kosovare Asllani från start. Annars har man (som vanligt) valt de mest defensiva alternativen på varje position. Hammarström istället för Göransson, Seger istället för Almgren, Svensson istället för Nilsson, Berglund iställer för Levenstad samt Dahlkvist där jag ville ha Seger. Det gör att startelvan känns väldigt defensiv (och tråkig) och nu blev det bara två utpräglat offensiva spelare istället för fyra. Men det är bara att hoppas på att det blir bra ändå!

Saknar nog främst Johanna Almgren och Lina Nilsson. Almgren tillhör de allra passningskickligaste och kreativa  i truppen och kan slå precisa avgörande passningar till forwards.  Dagens mittfält känns inte direkt överdrivet kreativt men jag hoppas Lisa Dahlkvist och Caroline Seger börjar visa OS-form, då kan det bli bra ändå. Lina Nilsson gjorde en bra insats i landslaget senast och borde fått chansen igen. Nu verkar åter Annica Svensson bli mästerskapets förstaval på högerbacksplats. Extra synd denna gång då jag tycker Nilssoon varit väl så bra defensivt och oerhört mycket bättre offensivt än Svensson i år.

Överlag så vill jag se ett klart bättre svenskt passningsspel, annars kommer vi få det jobbit mot de bättre nationerna. Det positiva med dagens mittlås är att det är två ovanligt passningsskickliga mittbackar och jag tror nog de kan bli ett riktigt bra mittbackspar i OS.

Storbritanniens startelva:
Anfall: Eniola Aluko – Kelly Smith – Ellen White
Mittfält: Anita Asante – Kim Little – Jill Scott
Backlinjen: Stephanie Houghton – Ifeoma Dieke – Casey Stoney – Alex Scott
Mål: Karen Bardsley

,