Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Startelvan mot Tyskland

Onsdag 18.00Behrn Arena i Örebro (eller i TV12) ställs Sverige mot Tyskland.

Så här ser startelvan ut: 
startelvan_mot_tysklandCarola Söberg blir som väntat valet som målvakt nu när Hedvig Lindahl inte är tillgänglig.

Lina Nilsson fick igår en smäll mot lår/knä vilket antagligen är anledningen till att hon inte startar mot Tyskland. Med tanke på hur få ytterbackar det finns i truppen blir det därför Emma Berglund som vänsterback. Ett intressant test och plötsligt ser det svenska försvaret väldigt starkt ut åtminstone defensivt.

Med Berglund i laget och med Linda Sembrant och Nilla Fischer som mittbackar borde Sverige också bli farliga på fasta situationer med tre riktigt bra huvudspelare. Elin Rubensson tar högerbacksplatsen som antagligen kommer vara lite mer offensiv än vänsterkanten även om det blir intressant att se hur Berglund löser den offensiva biten. Jag hoppas även få se Marina Pettersson Engström testas som högerback (eller för all del mittback) under matchens gång.

Caroline Seger får som vanligt den defensiva mittfältsrollen och framför sig har hon Lisa Dahlkvist. Bra med en stark bollvinnare in i laget mot Tyskland även om jag ställer ett stort frågetecken för Dahlkvists form. På kanterna tar Kosovare Asllani och Therese Sjögran plats.

Sofia Jakobsson får bilda anfalla med Lotta Schelin . Jag hade väl hoppats att formstarka Fridolina Rolfö skulle få starta men hon kommer säkert åtminstone få en del speltid. Jag tycker sällan Asllani varit riktigt bra på kanten i landslaget men det går ju oftast bra i PSG numera och kanske kommer hon också byta plats lite med Jakobsson under matchens gång.

På bänken: Malin Reuterwall, Marina Peterson Engström, Charlotte Rohlin, Jenny Hjohlman, Malin Diaz Pettersson, Elin Magnusson, Lina Nilsson, Fridolina Rolfö, Emma Lundh, Marija Banusic, Olivia Schough.

Tyskland blev närmast utspelade av Frankrike på hemmaplan i helgen och är säker revanchsugna efter förlusten (0-2) där hela laget underpresterade och lagmaskinen inte fungerade alls. . Återstår att se om Sverige kan bjuda på samma fina passnings- och press-spel som fransyskorna. Tyvärr tror jag inte riktigt på det men hoppas förstås. Tyskland kommer till start utan sin vassa mittfältsduo Lena Goeßling och Nadine Keßler men har oavsett det ett oerhört starkt lag att ställa på planen.

3var till Startelvan mot Tyskland