Statistiken fortsatt bristfällig


Jag hade hoppats att statistiken för Damallsvenskan skulle förbättras till i år efter kritiken förra året. Det var framförallt i assistligan det då var stora felaktigheter. Bara genom att kolla ett kort klipp från matchen mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Jitex BK kan jag dock konstatera att det även i år råder stora brister i statistiken vilket får mig att undra lite hur det går till och hur det kontrolleras. Här borde man ju enkelt kunna ta hjälp av spelare och klubbar efter match.

I matchen, som ju slutade 8-0 till Kopparbergs/Göteborg går det att läsa följande i svenskfotbolls matchrapport: 1’ Beata Kollmats  (ass. Amanda Edgren), 31’ Manon Melis (ass. Annica Sjölund), 39’ Sara Lindén, 41’ Anna Ahlstrand (ass. Manon Melis), 59’ Sara Lindén, 82’ Sara Lindén (ass. Beata Kollmats), 85’ Sofia Skog , 89’ Lieke Martens.

Utan att ens få se alla mål syns följande fel: Till att börja med så saknas ju assist till hälften av målen. Alla var inte totala soloprestationer, exempelvis Sofia Skogs mål, där Sara Lindén (?) slog passningen. Sara Lindén gjorde för övrigt två assist i matchen men har inte fått ett enda. Det ena där Lindén lägger upp bollen för Anna Ahlstrand, gick istället till Manon Melis. Manon Melis skulle dock förstås ha minst en annan assist, vid väggspelet vid ett av Lindéns mål.  Annica Sjölund fick assisten till Melis mål där Lieke Martens slog passningen.

Till sist vill jag bara säga att jag tycker det är väldigt kul att man försöker göra en assistliga, men något måste göras så att det blir färre fel.