Storbritannien – Sverige 0-0

Första halvlek var inte direkt någon sprakande fotbollsunderhållning för svensk del. Ett ganska defensivt Sverige där 4-2-3-1 uppställningen snarast kändes som en defensiv 4-4-1-1 större delen av halvleken. Sverige satsade nästan enbart på kontringar och det fanns ingen större variation i anfallsspelet. Sofia Jakobsson på topp gjorde det dock bra och var den enda som egentligen hotade Englands försvar.  Sveriges passningsspel dessvärre fortsatt ganska svagt. Varken Marie Hammarström eller Kosovare Asllani kom särskilt ofta med i anfallsspelet men gjorde annars stabila insatser. Skulle dock väldigt gärna se att framförallt Asslani får en offensivare roll. Hedvig Lindahl höll på att åter bli överspelad när Kelly Smith försökte lobba från långt håll, men lyckligtvis missade hon mål. Lindahl var annars stabil i målet.

Tack och lov var Sveriges andra halvlek klart bättre. Sverige vågade gå framåt mer och kontrollerade matchen i andra halvlek . Det var befriande att se att Sverige faktiskt kan hålla i bollen och våga trycka till bollen i passningarna så att brittiskorna fick jaga istället. Lina Nilsson bytte av Annica Svensson i halvtid och bör ha imponerat tillräckligt för att få starta i OS. Nilssons offensiva löpningar gör mycket för Sveriges anfallsspel och hennes inlägg som hamnade vid fötterna på Caroline Seger precis framför mål var Sveriges hetase chans. Rachel Yankey hade ett skott i stolpen men annars var det ganska få riktigt klara målchanser. Jag hade hoppats se Johanna Almgren ta för sig mer i sitt inhopp men hon lite för lite boll och kom kanske inte närmre startelvan. Antonia Göransson kom också in i andra halvlek men övertygande kanske inte heller riktigt även om vänsterkanten blev klart offensivare. Mot slutet av matchen kom Storbritannien tillbaka något men slutresultatet  0-0 känns rättvist efter att lagen ägt varsin halvlek.

Mittbacksparet Emma Berglund och Linda Sembrant klarade genrepet utmärkt. De är stabila och har varit stabila hela säsongen och gjorde en bra match även idag. Kul att se Sembrants offensiva initiativ också, där den mest offensiva rushen ledde till ett nickavslut.  Caroline Seger gjorde det ganska bra i den offensiva mittfältsrollen, men jag tycker inte hon är den spelare som ska finnas näst längst fram i banan som det blev idag. Hon gjorde det dessutom ännu bättre i den defensiva rollen senare i matchen där hon alltid var på rätt plats och fördelade bollarna bra. Lisa Dahlkvist känns tyvärr fortfarande en bit från toppformen och har inte riktigt precisionen i det långa passningsspelet. Nilla Fischer var som vanligt en stark bollvinnare på mitten. Sara Thunebro på vänsterbacksplats gjorde en stabil insats. Susanne Moberg och Malin Levenstad fick spela några minuter.