Supercupen 2013


Imorgon är det dags för Supercupen där seriemästarna Tyresö FF på hemmaplan ställs mot cupmästarna Kopparbergs/Göteborg FC. supercupen2013

Tyresö kommer självklart vara favoriter, särskilt som man har hemmaplan. De har kanske inte direkt briljerat på försäsongen men Göteborg har ju inte sett jätteheta ut de heller hittlls. Göteborg behöver nog kopiera den taktiskt fina finalinsatsen mot just Tyresö som gav laget guld i Svenska Cupen i höstas.

I Tyresö blir det troligtvis tävlingspremiär för Christen Press i sin nya klubb, dessutom mot sin gamla klubb. Vi kommer också få se engelska nyförvärvet Jodie Taylor premiärspela för Göteborg imorgon. Saknaden av Christen Press i Göteborg har redan varit tydlig och klubben saknar nu den riktiga stjärnan i anfallet. Istället har man dock fler ganska jämnstarka alternativ (ex. Taylor, Schough, Dyngvold, Landström) och hittar man rätt kombination där så ska nog anfallsspelet ändå kunna få bra fart i år. Klubben har på hemsidan redan släppt sin startelva, jag förstår inte riktigt varför man envisas med att avslöja den för motståndarna redan dagen innan.

Matchen spelas annandag påsk 16.00Tyresövallen och sänds även i TV4 Sport.

 

,