Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Svenska Cupen 2016/17: Inför kvartsfinalerna

Lite tidsbrist på bloggen den senaste tiden men här kommer lite korta tankar inför helgens kvartsfinaler i Svenska Cupen.

2017-03-18 14:00 Kvarnsvedens IK – Kristianstads DFF (Ljungbergsplanen) 
2017-03-18 14:00 Mallbackens IF Sunne – Djurgårdens IF  (Fryxellska skolan) 
2017-03-18 15:00 Piteå IF – FC Rosengård (LF Arena) 
2017-03-19 16:00 Linköpings FC – KIF Örebro  (Linköping Arena)

Piteå IF är nästan alltid svårslagna på hemmaplan och gjort livet surt för FC Rosengård tidigare. Rosengård bör ju dock vara i lite bättre matchform eftersom det handlar om ett genrep inför veckans Champions League. Svenska mästarna får därför leva med ett klart favoritskap.

På hemmaplan fär Linköping ses som favoriter mot KIF Örebro, ett lag som man annars ofta spelar jämna matcher mot. Båda lagen har en hel del nytt i sina trupper så det blir intressant att se styrkeförhållandet just nu.

I Örebro så har tyvärr Linda Hallin på nytt drabbats av en tung knäskada och blir borta hela säsongen.  Läs mer på klubbens hemsida.

En hel del nytt även hos Kvarnsveden och Kristianstad. Det känns som ett ganska öppet möte där Kristianstads lite spetsigare offensiv möter Kristianstads lite stabilare defensiv.

Mallbacken slog ju ut Vittsjö i åttondelsfinal och är enda kvarvarande lag som inte spelar i Damallsvenskan. Vittsjö var skadedrabbat och mot ett mer ordinarie Djurgården så kommer man nog att få dey tufft. Djurgården klara favoriter.


I helgen är det också stormatch i Tyskland när Wolfsburg tar emot Bayern München. En viktig match i kampen om ligatiteln och Champions League-platser. Lagen möttes så sent som i onsdags i tyska cupen och då vann Wolfsburg med 2-0 på bortaplan. Matchen sänds på dfb-TV 17:00 på söndag