Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Svenska Cupen 2016/17: Kvartsfinaler

2017-03-18 14:00 Kvarnsvedens IK – Kristianstads DFF  1-1 efter full tid 6-5 eter straffar(Chawinga – Chikwelu) ref: Kristianstadsbladet, DT, KDFF,

2017-03-18 14:00 Mallbackens IF Sunne – Djurgårdens IF  0-2 (Ekroth, Kukkonen)  ref: NWT, DIF, VF,

2017-03-18 15:00 Piteå IF – FC Rosengård  0-1 (Ilestedt) ref: PT Matchen direkt, Pers inlägg, SydsvenskanPIF, NSD 1, NSD 2,
Höjdpunkter:


2017-03-19 16:00 Linköpings FC – KIF Örebro  3-0 (Hurtig 2, Banusic (straff))  ref: Corren, Corren Liverapport, KIF

13var till Svenska Cupen 2016/17: Kvartsfinaler

 1. Hans says:

  FCR kan ta svenska cupen, damallsvenskan och kanske kanske CL. Vilket år ?

 2. Martin says:

  Tufft för Piteå som är det bättre laget, skapar flest chanser, har en boll i stolpen och blir blåsta på vad som verkar va en rätt klar straff. FCR gör vad som behövs men lär nog behöva steppa upp direkt mot Barcelona om det inte ska bli ett jobbigt resultat att ta med sig till returen.

  Är själv lite förvånad att Mallbacken förlorar på ”hemmaplan”, Djurgården har ju sett rätt risiga ut i träningsmatcherna men kanske har de något på gång till i år. Kanske är framgång för ett lag från Hufvudstaden vad som behövs för att massmedia ska öka bevakningen av Damallsvenskan.

  Nu bara några timmar kvar innan det smäller för LFC mot alltid svårspelade Örebro. SvFF har gjort sitt för att försvåra genom att inte ge klartecken till spel för finska nyförvärvet Tulkki och detta gör att LFC i utgångsläget är utan tre av sina mittfältare. LFC ska förstås ändå ses som favoriter i matchen med tanke på lagens tidigare möten i Linköping och lagets facit i Svenska Cupen.

 3. Hans says:

  Ja det kan bli ett bra år 2017 för FCR om allt går deras väg. Svenska cupen, damallsvenskan och att avancera långt i CL. Håller med Martin att det kan bli en bra match mellan Linköping och Örebro. En liten övervikt för Örebro kanske !!!

 4. K says:

  Handssituationer i straffområdet kan vara svårbedömda men den här var ju nästan övertydlig. Svagt av domaren att inte blåsa straff.

  Nej Rosengård kan absolut inte ta CL om man släpper till så här mycket chanser mot Piteå.

 5. Hans says:

  Martin fick rätt klar ? seger för Linköping. 3-0 Kan nog utmana FCR om cup guldet.

 6. The Observer says:

  Av de lag som vann i kvarten var nog LFC de som hade bäst kontroll på händelserna, därnäst Djurgården i sin gårdagsmatch. Vet inte om KIF Örebro tänkte ligga lågt och kontra bort Linköping. Det hade de i så fall inget för och inte heller efter 1-0 ökade deras anfallslusta eller förmåga påtagligt. Även om Rosengård inte övertygat varken hemma mot LFC eller borta nu mot Piteå kommer de troligen att fixa avancemang till nästa omgång i CL, i alla fall över två matcher. Det blir också alltmer tydligt att efter Marta kommer….inget, sedan….inget….sedan Schelin, Masar och möjligen någon mer och sedan är det ett hopp igen.

 7. Martin says:

  Man vill ju inte vara negativ efter en solklar vinst med bra spel men tyvärr var domarinsatsen hårresande dålig i dagens match där det ju ändå va ’Sveriges bästa damdomare’ Pernilla Larsson som dömde. LFC var alltså det spelförande laget från första till sista minuten och fick trots det nästintill inget med sig från rättsskiparen som tvärtom tillät Örebro att både spela ryggsäcksfotboll och spela över när de förlorade närkamper mot hetare hemmaspelare. En odiskutabel straff ändrar inte det faktum att Damallsvenskan tyvärr fortfarande är en serie där destruktivt och spelförstörande spel premieras medan lag som vill spela en flödande anfallsfotboll får finna sig i att motarbetas från domarteamet.

  Nog gnällt nu för visst fanns det massor att glädjas över i nya LFC:s spel som bitvis kom upp i samma höga nivå som ifjol och det är förstås extra kul att se vilken start de nya anfallarna med den ’omöjliga uppgiften’ att försöka ersätta Harder och Blackstenius har fått. Banusic fick göra mål igen och stod för en direkt lysande assist medan Hurtig hade bra fart i benen och verkar ha hittat (mål)formen efter Landslagsuttagningen. Fortsätter hon på den inslagna vägen kan hon nog t o m utmana om en plats i EM-laget. Utöver nämnda Hurtig och Banusic så var de mest framstående i ett överlag väldigt bra hemmalag Minde och Almqvist där den sistnämnde nog gjorde den bästa match jag sett henne göra sen hon kom till LFC.

 8. Uffe says:

  Inget att tillägga egentligen om cupkvarten Linköpings FC-KIF Örebro (som f ö bevistades av hela 168 betalande åskådare!) mer än att närkingarna har ”en del att jobba på”, som det brukar heta. KIF var överraskande tamt och lättpasserat i försvaret. Rena raksträckorna för Hurtig, Samuelsson och hemmaspelarna, allt som oftast. Offensivt ledde inte kontringsförsöken mer än till två kanonskott mot mål av Lisa Dahlqvist (vem annars?), men jag tyckte nog att KIF emellanåt, åtminstone i andra halvlek, visade prov på ett passningsspel som var snabbt och millimeterexakt och gjorde det svårt för hemmalaget att få grepp om motståndarna. Linköping kan se ”trögare” ut ibland, men är ändå effektivare. Om Örebro får ordning på sitt försvarsspel och bygger vidare på det offensiva borde det räcka en bra bit i årets damallsvenska upplaga.

  När nu Djurgården väntar för Linköping i semifinalen borde den lottningen passa LFC utmärkt i jämförelse med att möta ett halvdestruktivt spelande Kvarnsveden med den fruktade Chawinga på bortaplan i Borlänge.

 9. PeE says:

  Några korta reflektioner från helgens cupmatcher. Nästa 700 pers (bl a en trevlig återvändare på besök från huvudstan/västkusten – kul att ses igen PH) i ett nollgradigt Piteå – Jag utgår från att du är sarkastisk Uffe?? 168….
  FCR höll på bli kvar i omklädningsrummet – enligt Emma B – ”vi behöver väl inte gå över isen bredvid planen” Välkommen till verkligheten…….. Samma Emma B som sedan visade förmågor som absolut räckt i Örkelljunga eller som försvarsgeneral i Sävehov….en perfekt block! Med raka armar…..sträckta över huvudet. Men jag är inte bitter – fast lite ändå! Det är så lätt för dommare att låta det passera för de lite mer kända lagen och ta signalen när Marta (eller för den delen välkända LFCare också) Gissar att någon nu kommer med statistik över straffar etc och ni har säkert rätt. Det är ett större problem att hålla koll på uteblivna. Annars, jag är ju inte bitter, var Malin ganska bra igår – tillät rejält spel – som säkert gynnade PIF – Jossan J var brilliant och sprang säkert ett maratonlopp eller två men även Ellen L ( som inte gör sig bäst som mittback -herr/fru förbundskaptener), Emmeli Lövgren mfl tog för sig rejält – och se då ska det gnällas från alla håll och kanter – även Jack. Lite kan jag förstå med tanke på onsdag – men det får inte bli som i herrfotboll att man ska vrida sig och skrika efter varje närkamp.
  Grattis DiF – utan Emilia A tar det slut nu, LFC – så kul att Lina H verkar vara på G – hon skulle behövts hemma i Dalarna för att avlasta Chawinga (gör hon 75 % av Kvarnsvedens mål i år?) – men grattis till er också. Som En vis tränare sa igår – den som gör flest mål går vidare.
  Snart börjar serien – inget TV avtal men vi som gillar damallsvenskan kan ju i alla fall få se alla matcher. I dag är det vårdagjämning!! Väl mött i spalterna framöver

 10. Uffe says:

  Kul kåserande kommentar, bästa PeE! Jag gillar ditt grepp – på fullt allvar! Bryter av mot alla oss andra och våra – alltför ofta – torra, gnälliga och förståsigpåaraktiga inlägg. Nej, jag var inte sarkastisk om den usla publiksiffran i Linköping i söndags – jag var förbannad! Visserligen befinner vi oss i mars månad, men om ändå solen skiner och det är två bra allsvenska lag som möts, nog borde fler än 168 sportintresserade (de icke-betalande oräknade) orka masa sig till fotbollsarenan!

  Javisst, PeE – väl mött i spalterna, men framförallt på arenorna!