Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Svenska Cupen & Elitettan-kval

Så när som på en match som spelas nästa vecka så har Svenska Cupens omgång 3 nu klarats av utan några direkta skrällar. Intressantaste mötet var kanske det mellan Växjö och Vittsjö. Växjö tycks ha dominerat enligt rapporterna men Vittsjö, som inte hade sin riktigt starkaste startelva, vann ändå till slut.

De 16 vinnarna går nu  vidare till gruppspelet där lottningen alltså går till så att lagen först delas upp i två geografiska grupper (Norra & Södra) om åtta lag vardera. De två högst rankade av de åtta lagen placeras sedan in i två olika grupper och sedan gäller fri lottning för övriga sex lag. Rosengård och Linköping kommer exempelvis att hamna i olika grupper medans det kan bli så att de två division 1-lagen hamnar i samma grupp.

Resultat omgång 3:
(Matchfakta på svenskfotboll.se)

Norra
Umeå IK (E1) – Piteå IF (DA)  2-3  (ref: UIKPIF)
Kramfors Alliansen (D2) – IK Uppsala Fotboll (E1)  1-3 e. förl. (ref: IKU, KrA)
Gustafs GoIF (D1 ) – Kvarnsvedens IK (DA)  0-6  (ref: GGOIF, )
AIK (E1) – Djurgårdens IF (DA)   0-4 (ref. AIKDIF)
Tyresö FF (D1) – Hammarby IF (DA)  0-4  (HIF),
Älvsjö AIK (D1) – Bollstanäs SK (D1)  2-1 e. förl..
Västerås BK 30 (E1) – Eskilstuna United (DA)  0-6
Mallbackens IF (E1) – KIF Örebro (DA)  1-2  (ref: KIF, NWT, MIF

Södra
Mariebo IK (D1) – Linköpings FC (DA)  0-2 (ref: SRJnytt)
Lidköpings FK (D1) – Hovås Billdal IF (E1) 1-0
Mossens BK (D1) – Qviding FIF (D1)  4-5 e. str.
Jitex Mölndal BK (D1) – Kopparbergs/Göteborg FC (DA)  0-5  (ref. KGFC , )
Växjö DFF (E1) – Vittsjö GIK (DA)  0-1 (ref: SMP, NSK, VDFF,)
Dösjöbro IF (D2) – LB07 (DA)  0-3
Asarums IF (D1) – FC Rosengård (DA)  1-6 (BLT, )

10/3 IFK Kalmar (E1) – Kristianstads DFF (DA)


Lidköpings FK har haft en bra vecka. Avancemang till gruppspelet i cupen och dessutom serieseger i division 1 Norra Götaland. Kval till Elitettan väntar nu mot Brommapojkarna som säkrat seriesegern i Division 1 Södra Svealand.

Jitex BK och Asarums IF hade inte samma tur med lottningen i cupen som Lidköping och hade inte mycket att hämta mot allsvenskt motstånd. De möts dock i kvalet till Elitettan efter att ha vunnit Division 1 Mellersta Götaland respektive Division 1 Södra Götaland.

Notvikens IK vann Division 1 Norrland och möter antingen Ljusdal eller Bollstanäs från Division 1 Norra Svealand. Ljusdal har ett poängs försprång inför sista omgången som spelas på lördag.

Kvalet till Elitettan avgörs i dubbelmöten där de tre segrarna spelar i Elitettan nästa år.

3var till Svenska Cupen & Elitettan-kval

 1. The Guardian says:

  Irma Helin testade spel som inhoppare mot Mariebo för LFC (0-2). Banusic drog in en frispark. Källa: LFC Twitter.

 2. Martin says:

  LFC gav ett rätt oinspirerat intryck vilket väl delvis är förståeligt med tanke på att man har två betydligt tuffare bortamatcher som väntar mot Djurgården och i CL. Samtidigt är jag faktiskt lite besviken på att de landslagsspelare som nu fick chansen inte visade mer, tänker då framförallt på Nicoline Sörensen och Frida Manuum (även om hon var nära att stå för ett riktigt drömmål med ett stenhårt långskott som gick ribba ut).

  Bäst i LFC var inhopparna Anna Oskarsson och Irma Helin som båda visade bra inställning och en framåtanda som i övrigt saknades. Med detta sagt så ska samtidigt Mariebo ha en stor eloge för det fina försvarsspel man visade upp samt att man faktiskt hade kunnat göra något mål utan att det hade varit orättvist.

  Källa: En supporter på plats nere i Jönköping.

 3. The Observer says:

  LFC startade med blott fyra spelare från en ordinarie startelva: Andersson i mål, Lennartsson, Almqvist och Banusic. Förutom detta en helt nykomponerad backlinje. Att det såg ut som det gjorde kan nog delvis bero på att detta inte var något samspelt lag. Unga Wilma Thörnqvist gjorde en bra första halvlek. Oscarsson jobbade upp sin högerkant efter inhoppet. Helin gjorde comeback med lindat knä och fick en dryg kvart speltid.

  Mariebo spekulerade i att LFC skulle varit överraskade av att de stod upp bra. Tveksamt, då laget tidigare haft svårt mot dem i cupen. Banusic tidiga frisparksmål var bra, men kanske inte ett av hennes svårare nummer – muren och målvakten tog samma yta och då placerade såklart Banusic bollen i den fria. Som hörnläggare var Banusic standard mycket blandad. Tulkkis mål tillkom efter kalabalik i samband med en hörna.

  Även om det var gratis inträde var 1200 en fin siffra, särskilt för att vara rätt tidigt i cupen. Ja, LFC vilade många spelare och läktaren var lika välfylld som bänken. Asllani var inte ens på plats. I vanliga fall brukar LFC med få undantag köra med ordinarie lag (eller nästan), men nu gjordes en eftergift till ett tufft höstprogram. Nä, varken spelarna eller tränaren var särskilt nöjda, men vinsten var det viktiga och några yngre/andra fick i alla fall speltid.

  Källa: Ett ögonvittne