Svenska målskyttar i Frankrike


Samtliga tre svenska anfallare i den franska ligan levererade under söndagen. Josefine Öqvist gjorde det andra målet när Montpellier på bortaplan besegrade Hénin-Beaumont med 3-0. Även Lotta Schelin gjorde ett mål när Rodez besegrades med 4-0 på hemmaplan.

Guingamp tog emot PSG som i ren revanchlust från uttåget ur Champions League körde över motståndarna med 0-6. Redan efter en kvart hade man nickat in två mål. Kosovare Asllani nickade in det andra efter hörna, hennes första mål i år. En stabil, men inte glimrande insats av Asllani i matchen. Guingamp stod för en ovanligt svag defensiv insats och Marie-Laure Delie utnyttjade det gång på gång och satte fyra mål. Kenza Dali, lite av matchen lirare, blev också målskytt. Matchens läckraste mål satte dock Guingamps frank-tunisiska anfallare Leïla Maknoun men det blev dessvärre bortdömt för en tveksam offside. Ett zlatanesqued mål med klack-nedtagning, snurr och en vänster rakt upp i krysset.

Omgångens skräll inträffade i Paris där Juvisy mycket oväntat föll mot nykomlingen Soyaux med 1-2. Som jag skrev om igår så har Juvisy blivit av med fyra poäng och med denna chockförlust kan man nog nästan glömma alla tankar på att nå Champions League nästa år. Det har varit några minst sagt tunga dagar för klubben.