Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Svensklagen utspelade

LdB FC Malmö satsade på att spela offensiv fotboll i Lyon, och det straffade sig flera gånger om. Spela smart och våga anfalla tyckte jag man skulle göra innan match. Våga anfalla gjorde man verkligen, men vidare smart spelade man inte. Man lämnade alldeles för ofta Lyons skickliga spelare 1-mot-1 mot försvararna.  Lyon vann med 5-0  (målen: Schelin 2, Thomis, Abily, Necib) och har redan avgjort mötet. Malmö hängde visserligen stundtals med Lyon spelmässigt men kvalitén i de avgörande lägena var en helt annan hos Lyon-spelarna. De var mer resoluta både i offensiven och defensiven.  Lotta Schelin var lysande i Lyon och gjorde två mål och en assist. Hon hade dessutom ytterligare ett par lägen. Malmös nya mittbackspar Malin Levenstad och Paula Radtke hade det tufft och det märks att de inte är samspelta ännu. Ramona Bachmann var enda spelare i Malmö som kom upp i Lyon nivå och hon tillhörde de bästa på planen.

Kopparbergs/Göteborg FC har en del att fundera över efter en riktigt svag insats mot Juvisy som vann med 1-0  (vackert skott i krysset av Machart) i Paris. Ett smickrande resultat för Göteborg, vars passningsspel var under all kritik. Segern kunde och borde nog ha varit större för Juvisy, som bl.a. brände en straff. Juvisy hotade konstant i djupled, men lyckligtvis var Kristin Hammarström oftast bra med. Först i slutskedet av matchen började Göteborg skapa chanser och inhoppande Cathrine Dyngvold hade ett skott som räddades på mållinjen. Juvisy vann helt rättvist och Göteborg kan vara nöjda att man ändå har ett så pass hyfsat utgångsläge inför returen. Göteborg är vanligtvis ett helt annat lag på hemmaplan, det måste man visa nu igen. Att svensklagen inte är i säsong märktes med stor tydlighet idag, samspelet spelarna emellan finns inte där ännu.

I övriga matcher vann VfL Wolfsburg med knappa 2-1 (Popp, Müller – självmål) mot Rossiyanka tots att man var en spelare mer i över en halvlek efter en rysk försvarare blivit utvisad. Utmärkt läge för Rossiyanka, men Wolfsburg är fortsatt klara favoriter att gå vidare. Det är också Arsenal som besegrade Torres med 3-1 (Smith, Nobbs, Little – Mändly). Reduceringsmålet var viktigt fö Torres, som dock ändå får tufft att gå vidare.