Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Sverige – Danmark 3-3

Sverige spelade 3-3 mot Danmark ikväll. Det är en match som Sverige borde ha vunnit och jag har en klart mer positiv känsla av spelet än efter Schweiz-matchen då Sverige visade klart mer energi och vilja den här gången. Skador och tre insläppta mål stör ändå rejält min optimism.

Matchen var inledningsvis jämn men halvvägs in i första halvlek tog Sverige över totalt och skapade väldigt mycket chanser. Det blev bara ett mål men borde nog ha varit minst tre. I andra halvlek satte Danmark två mål på sina nästa två första målchanser. Sverige gav dock inte upp både kvitterade och tog ledningen igen. Men en straff på övertid såg till att slutresultatet blev 3-3.

Se målen nedan:

Det är väl inte riktigt ett resultat som speglar matchen utan 5-3 eller något liknande hade varit mer rättvisande med de ovanligt många klara chanser som Sverige bränner idag. Danskorna bjöd dock på enorma ytor för snabba svenskor med en ganska hög backlinje.

Tre insläppta mål oroar ändå förstås, särskilt som Danmark skapar väldigt få målchanser. En väldig effektivitet hos danskorna men åter också svagt försvarspel i eget straffområde var orsaken.

Absolut tråkigast i matchen var Hanna Folkesson ser ut att ha dragit på sig svår knäskada och nu är VM absolut i fara. Hanna Folkesson var en av planens absolut bästa spelare idag, hela tiden spelbar i offensiven och alltid på rätt plats i defensiven. När hon nu gick ned bredvid Caroline Seger kändes det oerhört mycket tryggare framför backlinjen, där det varit kaos tidigare.

Caroline Seger var för övrigt ovanligt anonym i matchen och hade lite problem med passningsspelet. 4-4-2 tillåter dock henne att ta mer offensiva löpningar och det gynnar laget och hon blev ju också målskytt.

Lotta Schelin gör en bra match och visade världsklass med två nya mål. Det jag var lite orolig för innan matchen angående Kosovare Asllani på kanten besannades dock tyvärr och hon var inte så delaktig i spelet. Jag tycker man måste se till att hon får möjlighet att söka sig långt innåt i planen när Sverige anfaller.

Sofia Jakobsson översträckte armbågen och tvingades utgå men ska sannolikt kunna vara tillbaka på planen ganska snart. Hon visade åter att det är som anfallare hon ska spela och hon skapade åter med sin löpvillighet och energi en rad bra lägen. Avsluten var dock inte bra idag och hon borde ha gjort minst ett mål.

Trots tre insläppta mål så tycker jag att Emma Berglund tog chansen i mittförsvaret och hon gör, bortsett från vid den orsakade straffen, en riktigt bra match. Hon kändes självsäker och bestämd och passningsspelet satt bra. Lina Nilsson hade några riktigt fina sekvenser i offensiven men markeringen och samarbetet med Berglund i straffområdet var mindre bra, bl.a. vid det första danska målet.

Sara Thunebro gör en bra första halvlek med bl.a. ett antal långa passningar med fin adress och stabilt försvarsspel. Försvann i andra halvlek och blev helt bortgjord vid det andra danska målet där även Nilla Fischer kunde ha gjort det bättre. Ficher blandar och ger lite för tillfället.

Hedvig Lindahl hade ganska lite att göra men släpper alltså in tre mål. Hon kan väl ändå inte direkt lastas för något av målen även om man kan hoppas på lite fler fantomräddningarna m, vilket kan behövas i ett VM.

Therese Sjögran gör en stabil match och såg klart piggare ut än senast. Gjorde en assist och borde ha gjort ett mål. Fridolina Rolfö gjorde inte så stort intryck i sitt inhopp sista tjugo. Malin Diaz gjorde en fin assist till sista målet.

Skadorna:

3var till Sverige – Danmark 3-3