Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Sverige-Kina 1-1

Det såg väldigt lovande ut i matchinledningen med ett aggressivt och offensivt Sverige som pressade Kina rejält och skapade några fina målchanser. Efter tio minuter dog dock det svenska trycket ut och Kina kom in i matchen och Sverige skapade inte något särskilt resten av halvleken. Istället utnyttjade Kina ett av sina få lägen när Ren Guixin läckert tryckte in  0-1 efter att Nilla Fischer förlorat en nickduell. I andra halvlek var Sverige klart bättre och betydligt starkare fysiskt. Kina orkade inte riktigt men Sverige skapade ändå lite för få målchanser för att man ska kunna vara nöjd och mer än 1-1 fick vi inte med oss.

Kristin Hammarström var chanslös på målet men såg i övrigt stabil ut och försämrade nog inte sina chanser att bli förstemålvakt i EM. Backlinjen imponerade inte. Emma Berglund kändes stabil men övriga tre blandade fina initiativ med ganska svaga ingripanden. Nilla Fischer kändes inte alls bekväm på sin mittbacksposition och gjorde ingen bra match. Sara Thunebro spelade upp sig betänkligt i andra halvlek och hennes kvittering till 1-1 var riktigt snygg vare sig det var tänkt som skott eller inlägg. Jessica Samuelsson tog inte riktigt chansen på högerbacksplatsen och hade lite problem både i offensiven occh defensiven.

I halvtid byttes Lisa Dahlkvist och Emmelie Konradsson ut mot debutanten Hanna Folkesson och Johanna Almgren. Lisa Dahlkvist gjorde inte någon av sina bättre landskamper och hon har fortsatt lite problem med passningsspelet.Emmelie Konradsson blandade och gav lite men gjorde en del bra saker i offensiven. Caroline Seger tycker jag var Sveriges bästa spelare. Hon jobbade över stora ytor och löpte ovanligt mycket och ville mycket offensiven. Kul att se. Marie Hammarström jobbade som vanligt hårt men fick inte riktigt någon utdelning, men det känns ändå som hon är i bra form och behöver bara få marginalerna på sin sida. I anfallet visade Lotta Schelin fortsatt fin form även om hon inte kom till så många mållägen.Kosovare Asllani var riktigt bra i delar av matchen men ganska osynlig däremellan.

Efter en lite trevande inledning gjorde Hanna Folkesson en bra insats som bollvinnare på mittfältet i andra halvlek. Johanna Almgren fick inte ut så mycket av sitt inhopp men hon ser ändå lite hetare ut än förra året. Övriga inhoppare kom in när Kina vara ganska tröttkört så de är lite mer svårbedömda men både Susanne Moberg och framförallt Sofia Jakobsson så väldigt pigga ut. Malin Levenstad bytte av Nilla Fischer i andra halvlek men sattes inte på några större prov, men gjorde inga misstag och var där hon skulle vara. Olivia Schough fick debutera i landslaget när hon bytte av Lotta Schelin i slutminuterna.

Sammanfattningsvis ett svagt resultat mot ett ungt Kina men ändå en del ljusglimtar fast fortsatt många frågetecken. Det blir kul att följa utvecklingen i kommande matcher. På fredag väntar Island som idag förlorade mot USA med 0-3.