Sverige – Schweiz 3-0

Det blev en riktig drömstart i debuten för Pia Sundhage som redan i den första minuten fick se Sofia Jakobsson sätta 1-0. Några fler mål blev det dock inte i första halvlek trots stort svenskt spelövertag. Andra halvlek inleddes som den första när Kosovare Asllani satte 2-0 i halvlekens första minut. Matchen ganska avslagen stora delar men då och då hettade det till när Sverige hittade lite fina anfallskombinationer. Schweiz verkade ganska oinspirerat och bjöd inte på särskilt mycket motstånd bortsett några kontringar med Bachmann och Dickenmann. Inhopparen Antonia Göransson fastställde slutresultatet 3-0. Sverige borde ha gjort ytterligare ett par mål, men brände några riktigt bra lägen.

Stabila insatser av samtliga i det svenska laget där nog kanske ändå Kosovare Asllani var den som imponerade mest med två assist och ett mål och överlag piggt spel. Nilla Fischer klarade mittbacksrollen bra men sattes inte på säsrskilt svåra prov. Sofia Lundgren hade en väldigt lugn kväll i målet men kändes som vanligt lugn och säker de gånger hon fick röra bollen. Truppens mest orutinerade spelare vad gäller A-landslaget, Emmelie Konradsson och debutanten Elin Rubensson fick en hel del speltid i andra halvlek och stod även de för stabila insatser.