Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Temwa Chawinga till Kvarnsveden & Leach till Göteborg

Dagens spännande nyhet är att Kvarsnvedens IK har värvat Temwa Chawinga, lillasyster till Tabitha Chawinga, det skriver DT. Kontraktet gäller är till att börja med säsongen ut. Enligt tidningen toppar hon den malawiska skytteligan och har vunnit guldskon i hemlandet två år i rad.

Tabitha Chawinga har ju kontrakt över 2018 men frågan är om man kan tacka nej om det kommer något riktigt saftigt erbjudande från någon storklubb i höst. Då är det förstås bra att ha en till Chawinga på lager. Det är dock förstås mycket begärt att hon ska kunna fylla hennes skor men det blir spännande att se vilken klass hon håller.


Kopparbergs/Göteborg FC har haft rejäla problem med defensiven under och värvar nu en stark ledartyp i amerikanska mittbacken Taylor Leach från Östersunds DFF, det meddelar klubben på sin hemsida.  En riktigt stark bollvinnare som imponerat på mig i Elitettan både för Östersund och Sunnanå. 25-åringen var för övrigt också väldigt bra i duellerna mot just Tabitha Chawinga när lagen möttes i cupen i våras.

3var till Temwa Chawinga till Kvarnsveden & Leach till Göteborg

  1. Anders says:

    H-e, inte en till! 😉

  2. Rainer says:

    Nu förstår jag hennes leende och att hon sa snart när jag frågade om hennes syster för några veckor sen: https://www.youtube.com/watch?v=_yPmGY7OHKQ

  3. The Observer says:

    Med fem lag inom två poäng i botten på DA är det intressant att se vilka val de gör när det gäller förstärkningar. KIK och KGFC läcker båda rejält bakåt, medan KIK producerar en hel del framåt. För dem kanske det räcker med att satsa ännu mer framåt. För KGFC behöver man både täppa till bakåt OCH satsa framåt. Frågan är om de senaste värvningarna väsentligt bidragit till detta? Samtidigt kan ytterligare fyra lag på mellan 14 och 16 poäng riskera att dras med i bottenstriden. Det kommer inte att bli några lättförtjänta poäng för dem heller – varken från lagen under eller över i tabellen. Gissar att Linköping och/eller Rosengård kommer att gå rent eller nästan rent i kampen om guldet i första hand och CL-plats i andra hand. En spännande höst väntar när EM-hajpen lagt sig!