Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Träningsmatchandet igång igen & Silly Season-spurt

 12/8 I kategorin spännande värvningar placerar jag 21-åriga Amanda Johnsson Haahr som har skrivit på för Kopparbergs/Göteborg FC. En spelare som jag tycker var en av de mest lovande offensiva spelarna i sin årskull men som tog en paus från fotbollen så att det inte blev så många ungdomslandskamper. Kul att hon vill satsa ordentligt igen. 14 mål på 13 matcher blev det med Halmia i Division 1 under våren. Läs mer på klubbens hemsida.

LB07 värvar landslagsmeriterade danska målvakten Naja Bahrenscheer eftersom lagets förstemålvakt Emma Lind precis har opererat knät. 20-åringen kommer närmast från spel i BSF i danska högstaligan.  Läs mer i Sydsvenskan.

Några intressanta träningsmatcher jar spelats idag och igår:
Djurgården – KIF Örebro  0-1 (Dahlkvist, straff)- ref: KIF, DIF
Linköpings FC – Hammarby  1-0  (Banusic) ref: HIF,
FC Rosengård – Brøndby  4-0 (Mittag, Hellstrom, Seger 2) ref: SKD,


11/8  Jag trodde att danska mittfältaren Sofie Junge Pedersen skulle bli en succé i Rosengård men skadeproblemen, inte minst den efterhängsna hjärnskakningen, satte stopp för det. Nya tag för henne blir det nu i spanska Levante, fyra i ligan förra året. Levante vann också dragkampen om rutinerade mittfältaren/försvararen Miriam Diequez som fick sitt kontrakt uppsagt av Barcelona.

9/8 Umeå IKs gamla stjärnor besegrade dagens UIK med 1-0 efter mål av pålitliga målskytten Therese Kapstad.  Läs mer på SVT.se

8/8 Kosovare Asllanis framtid i Manchester City varit lite oviss den senaste tiden då hon antytt att hon har lust att flytta hem till Sverige. FC Rosengård ser ut att ligga bäst till i kampen om hennes signatur och ska enligt SVT ha erbjudit henne ett kontrakt, något som förnekas i Kvällsposten.

Uppsala Fotboll och AIK laddade för höstsäsongen med en uppskjuten match från Elitettans vårsäsong. Uppsala gick segrande ur den striden med 3-2. AIK missade därmed chansen att haka på Kalmar i kamp om andraplatsen.  Läs mer i UNT

Umeå IK värvar den landslagsmeriterade nigerianska anfallaren Ebere Orji. 24-åringen har de senaste åren representerat ungerska topplaget Ferencvaros. Hon ska säkerligen kunna få lite bättre fart på lagets offensiv. Läs mer på klubbens hemsida.

7/8 Lagen i Damallsvenskan och Elitettan börjar komma igång igen med matcher efter sommaruppehållet. Elitettan drar ju igång igen redan till helgen och Damallsvenskan veckan därefter. Några intressanta resultat från helgen:

Kopparbergs/Göteborg FC har uppenbarligen inte hittat den defensiva tryggheten under sommaren. 0-5 i träningsmatchen mot norska mittenlagen Røa är sannerligen inte imponerande. Visserligen många spelare borta men egentligen bara tre givna startspelare så man måste kunna prestera bättre än så här. Men åter tydligt hur viktig trion Falk, Rubensson och Hammarlund är för laget. Nyförvärven Taylor Leach och Line Geltzer Johansen har inte heller anslutit till truppen ännu. (ref: KGFC, )

Piteå IF tog lite svensk revanch genom att besegra norska bottenlaget Grand Bodø med 5-2. (ref: NSD)

Mallbacken – Hammarby 0-0 (ref: NWT, Hammarby)
Mallbackens nya tränare fick en lovande start med 0-0 mot Hammarby.   Mallbacken har också en ny assisterande tränare i Philip Palmaer, läs mer i NWT. Mindre imponerande då kanske av Hammarby som behöver få igång målskyttet i bottenstriden under hösten.

Djurgården – AIK 5-0
Kristianstad Rosengård 0-3 (ref: Kristianstadbladet, KDFF)
Brøndby – Växjö 4-2  (ref: VDFF)
LB07 – Odense Q 4-1

På onsdagen spelas en intressant match i Umeå mellan dagens Umeå IK och ett stjärnlag med ett gäng profiler från klubbens storhetstid. Bl.a. Hanna Marklund, Malin Moström, Frida Östberg och Anna Paulson snörar på sig fotbollsskorna igen.  Se klubbens pressmeddelande.

Östersunds DFF laddar för hösten med ytterligare värvningar. Ytterligare en amerikanska har anslutit, Addison Steiner, och hon kan nog bli en bra värvning. Även hypertekniska Venera Rexhi ansluter efter ett halvår i norska Klepp där hon av någon anledning inte spelat alls. Läs mer på Fotbollz.se.

11var till Träningsmatchandet igång igen & Silly Season-spurt

 1. Elitettan tjuvstartar ju redan i kväll, tisdag, med Uppsala-AIK. Sänds av http://www.unt.se/sport om man inte orkar släpa sig till Lötens IP!

  • The Observer says:

   Viktig match för AIK om de vill utmana Kalmar om andraplatsen och avancemang till DA. Lika viktig och kanske ännu svårare match till helgen där de möter Kungsbacka. Vinst i dessa matcher och de har möjlighet till avancemang. Serieledarna Växjö har kanske redan idag kvalitet för att åtminstone hänga kvar i DA om/när de går upp. Mer tveksamt med Kalmar och AIK som nog måste förstärka. Kungsbacka och ASSI (som länge låg tvåa efter fantastisk säsongsinledning) ska väl inte avskrivas helt, men tror nog ändå att Kalmar kniper andraplatsen. I så fall två Smålandslag i DA 2018 – det har väl inte hänt tidigare?

   • Ole Lucköye says:

    Två smålandslag samtidigt i Damallsvenskan har aldrig hänt. Senaste gången var i division 1 södra 1983, när Nässjö IF och Östers IF spelade i samma serie. De enda smålandslag som spelat i DA hittills är Lindsdal och Öster, och de har inte spelat i DA under samma säsong.

  • Anders says:

   Ingen har väl missat Kosses återkomst till Linköping, även om det inte har dokumenterats här, på denna sajt, men vad jag undrar är vart Jessica S är på väg. Någon insatt som har hör några rykten?

   • spelare12 says:

    Inlägg om Asllanis återkomst finns längre ner på sidan.

    Det har spekulerats lite i att det kan handla om en bytesaffär med Manchester City men vi får väl snart se.

 2. LB07 says:

  6/8 Odense Q – LB07, klar seger för LB07 i Odense (som för övrigt slog Kolding Q veckan innan)

 3. LasseW says:

  Frågan är ju hur mycket AIK kommer att sakna sin bästa målskytt Loreta Kullashi?

  Vad gäller Venera Rexhi så bröts kontraktet med Klepp redan i mitten av april.Sedan dess har hon ju varit klubblös.

 4. Ole Lucköye says:

  Verkar vara en rejäl omsättning på spelare i Östersunds DFF? Kan någon förklara orsaken, jag tycks ha missat något?

 5. Anonym says:

  Stackars Venera Rexhi – ur askan i elden. Ska man tolka alla katastrofrapporter rätt så är Östersunds DFF den damfotbollsklubb i Sverige och världen som varje fotbollspelare med självaktning bör hålla sig borta ifrån.