Truppen mot Finland


Matchen sänds på http://huuhkaja.tv/ Torsdag 12/2 kl. 15.00

29/1: Pia Sundhage tog idag ut truppen som ska möta Finland i  Eerikkilä den 12:e februari. Den som hade väntat sig att några nya spelare ska testas blir åter besviken för det är nästan exakt samma spelare som i senaste truppen.

Skillnaden är man tar med sig två extra spelare. Saknas gör tyvärr Fridolina Rolfö p.g.a. skada. Olivia Schough och Lina Nilsson tvingades lämna återbud senast men får chansen igen nu.

Charlotte Rohlin är tillbaka i truppen och kanske kan hon rent av få chansen från start. Som vanligt är det dock (onödigt) många mittbackar med i truppen, fem stycken. Kanske lite förvånande att Mia Carlsson åter är med. Jag tycker inte vänsterbackstestet har varit lyckat men hon är ju duktig som mittback och defensiv mittfältare och kanske är det just att hon kan spela på flera positioner som gör henne högaktuell för VM-truppen.

Jag ska väl inte gräva ner mig allt för djupt i tankar kring truppen så här på försäsongen men nog kunde man väl expereimentera lite i alla fall. Jag tycker det är lite synd ingen av de andra offensiva talangerna får chansen, är inte Pia Sundhage mer nyfiken än så här?? Ytterligare ett par spelare får antagligen följa med till Algarve Cup i mars.

I övrigt tycker jag det vore kul om Hilda Carlén kan få spela åtminstone en halvlek. Vidare så vill jag gärna se Lina Nilsson och Elin Rubensson på varsin ytterbacksplats. Rubensson var ju riktigt bra på högerkanten mot Norge men jag ser gärna henne testas mer på vänsterkanten. Kanske främst för att Lina Nilsson var så väldigt bra på sin högerbacksplats i höstas.

I offensiven förväntar jag mig inte några överraskningar i startelvan vad gäller mittfält och framåt men tycker jag att Jenny Hjohlman förtjänar att få chansen en hel halvlek. I så fall som anfallare och inte på kanten, för det finns ingen anledning att ha med henne om hon ska spela där.

Malin Diaz måste man hitta rätt roll till också men jag vet inte riktigt vad den ska vara i Sundhages taktik. Möjligtvis just inhoppare när motståndarna är trötta och inte orkar/hinner trycka bort henne med sin fysik. Sedan har vi då Olivia Schough som jag fortfarande tycker måste prestera mot vassare motstånd för att visa att hon hör hemma i landslaget som mer än glädjespridare.

Uppdatering 9/2: Jessica Samuelsson är tillbaka i landslaget. Hon ersätter en förkyld Mia Carlsson. Förhoppningsvis väljer man dock att skynda långsamt med Samuelsson som ju har haft väldigt efterhängsna skadebekymmer.

Målvakter
Hilda Carlén, Piteå IF
Carola Söberg, KIF Örebro

Försvarare
Emma Berglund, FC Rosengård
Mia Carlsson, Kristianstads DFF
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Lina Nilsson, FC Rosengård
Charlotte Rohlin, Linköpings FC
Elin Rubensson, Kopparberg/Göteborg FC
Jessica Samuelsson, Linköpings FC
Linda Sembrant, Montpellier
Sara Thunebro, Eskilstuna United

Mittfältare & forwards
Kosovare Asllani, Paris Saint-Germain
Lisa Dahlkvist, KIF Örebro
Malin Diaz Pettersson, Eskilstuna United
Hanna Folkesson, KIF Örebro
Jenny Hjohlman, Umeå IK
Sofia Jakobsson, Montpellier
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Olivia Schough, Eskilstuna United
Caroline Seger, Paris Saint-Germain
Therese Sjögran, FC Rosengård

Finlands trupp