Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Truppen mot Moldavien & Polen

Pia Sundhage har presenterat sin första trupp efter VM. Det är en trupp som ska sällas mot Moldavien (17/9) och Polen (22/9) i EM-kvalet. Jag är för en gångs skull ganska nöjd med truppen och jag tycker att samtliga spelare i den förtänar att vara där. Jag hade antagligen bytt ut någon i varje lagdel men det är absolut inga helt nödvändiga förändringar. Det intressanta nu blir ju förstås att se hur man väljer att formera laget.

Målvakter
Hilda Carlén, Piteå IF
Hedvig Lindahl, Chelsea 
Inte så mycket att diskutera, Hilda Carlén har varit riktigt bra och för mig stod valet mellan Jennifer Falk och Carlén om positionen som andremålvakt denna gång. 

Försvarare
Emma Berglund, FC Rosengård
Magdalena Eriksson, Linköpings FC
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Hanna Glas, Umeå IK
Amanda Ilestedt, FC Rosengård
Elin Rubensson, Kopparbergs/Göteborg FC
Jessica Samuelsson, Linköpings FC
Linda Sembrant, Montpellier 
Hanna Glas är förstås det lite överraskande namnet men hon har haft en bra säsong förtjänar definitivt chansen. Chansen får alltså också Magdalena Ericsson, bra att få in en vänsterfor i backlinjen. Lite oväntat känns det ändå att Lina Nilsson inte är med i truppen. Marina Pettersson-Engström hade varit med i min trupp. 

Mittfältare/forwards
Emilia Appelqvist, Piteå IF
Lisa Dahlkvist, Paris Saint Germain
Malin Diaz Pettersson, Eskilstuna United
Pauline Hammarlund, Piteå IF
Jenny Hjohlman, Umeå IK
Lina Hurtig, Umeå IK
Sofia Jakobsson, Montpellier
Josefin Johansson, Piteå IF
Fridolina Rolfö, Linköpings FC
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Olivia Schough, Eskilstuna United
Caroline Seger, Paris Saint-Germain 
Samtliga uttagna från damallsvenskan har visat fin form i de senaste matcherna så inte mycket att säga om uttagningen här heller. Jämfört med VM-truppen så är det fyra spelare som har bytts ut (Emma Lundh är inte med, Therese Sjögran pensionerad, Linda Sembrant flyttad till backlinjen, Kosovare Asllani saknas av familjeskäl). Ersättarna är Fridolina Rolfö, Pauline Hammarlund, Josefin Johansson och Lina Hurtig. Det är fyra alldeles utmärkta val även om jag gärna hade sett Stina Blackstenius i truppen. 

7var till Truppen mot Moldavien & Polen