Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Truppen mot Norge och England

Sverige spelar två träningsmatcher i januari mot Norge (19:e) och England (25:e). Pia Sundhage har tagit ut 25 spelare till matcherna som spelas i spanska San Pedro del Pinatar. Jag är som vanligt inte helt nöjd men jag tycker sammantaget att det är en bra trupp. Mest spännande blir det kanske att se Katrin Schmidt i en svensk landslagsdress för första gången.


Målvakter
Hilda Carlén, Piteå IF
Hedvig Lindahl, Chelsea LFC
Emelie Lundberg, Eskilstuna United

Kommentar: Pia Sundhage satsar vidare på samma trio. Jag tycker det är ganska märkligt att man inte väljer att ta med Jennifer Falk.


Försvarare
Jonna Andersson, Linköpings FC
Emma Berglund, FC Rosengård
Magdalena Eriksson, Linköpings FC
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Hanna Glas, Eskilstuna United
Hanne Gråhns, KIF Örebro
Jessica Samuelsson, Linköpings FC
Linda Sembrant, Montpellier

Kommentar: Jag saknar framförallt Amanda Ilestedt (skadad eller petad?) här men jag hade också gärna sett Nathalie Björn i truppen. Jag glömde helt bort Hanna Glas när jag nyligen gick igenom vilka spelare man borde satsa på mot EM. Glas är förstås ett hyperintressant alternativ som ytterback. På svenskfotboll.se skriver man att Magdalena Eriksson är uttagen som mittback så med Jonna Andersson som enda naturliga vänsterback hade ju det här varit ett utmärkt tillfälle att testa exempelvis Michaela Hermansson.


Mittfältare & Forwards
Emilia Appelqvist, Djurgårdens IF
Kosovare Asllani, Manchester City
Lisa Dahlkvist, Paris Saint-Germain
Michelle de Jongh, KIF Örebro
Hanna Folkesson, FC Rosengård
Pauline Hammarlund, Kopparbergs/Göteborg FC
Sofia Jakobsson, Montpellier
Fridolina Rolfö, Bayern München
Elin Rubensson, Kopparbergs/Göteborg FC
Lotta Schelin, Olympique Lyon
Katrin Schmidt, Djurgårdens IF
Olivia Schough, Eskilstuna United
Caroline Seger, Olympique Lyon

Kommentar: Det stora glädjeämnet här är förstås att Katrin Schmidt finns med i den svenska truppen. Kul också att Michelle de Jongh får chansen. Hanna Folkesson finns åter med, i övrigt väldigt väntade namn.

7var till Truppen mot Norge och England

 1. annika says:

  Fast i din redovisning står ju att Jennifer Falk är uttagen…Vilka har du inte velat ha med? – om Ilestedt, Björn mfl kommit med så hade det ju skett på bekostnad av några som nu är uttagna.

  • spelare12 says:

   Oops, önsketänkandet blir för starkt ibland…

   Jag hade i dagsläget valt Ilestedt före Berglund, Björn före Gråhns. Samt tagit med Hermansson och Kaneryd istället för Jakobsson och Schough eller möjligen Appelqvist eller Folkesson.

 2. Harry says:

  Har inte Larsson överglänst Schough i United i år? Ser i alla fall ut så i skytteligan !! Fast har inte sett så många matcher så va vet jag!! Å Falk har ju varit grym i alla matcher jag sett henne! Konstigt målvaktsval att inte ta med henne.

 3. Filip A says:

  Återigen tjänstefel. Falk har varit klasser bättre än Carlen o Lundberg. Björn Ilestedt är också med i min trupp, istället för Jakobsson och Berglund. Hermansson håller jag med om och Kaneryd ÄR redo. Har klagat på att hon inte tagit med De Jongh tidigare, men nu måste jag säga att Kaneryd hade varit bättre, även Appelqvist hade kunnat hänga löst där! Larsson eller Hurtig ska naturligt is vara med, det istället för Schough tror jag, även om Schough levererade mot Iran.

 4. K says:

  e de inte lite tidigt att ta ut en massa u20 spelare med tanke på va de presterade i vm

  • spelare12 says:

   När de presterar på samma nivå eller bättre än en del av de äldre i klubblaget så tycker jag absolut inte att det är för tidigt. När man dessutom får ta med sig hela 25 spelare tycker jag man bör ta med några av de yngre.

 5. Svenneberka says:

  Jennifer Falk har varit bättre än framför allt Lundberg i år.
  Mimmi Larsson har varit betydligt vassare än Schough.
  Sofia Jacobsson har varit väldigt svag i landslaget under rätt så lång tid. Å andra sidan är hon under säsong i franska ligan och det är nog lika bra Sofia får spela och låt våra damallsvenska spelare vila så mycket som möjligt i matcherna.
  De kommer ju från endast två-tre veckors hård försäsongsträning, mestadels i gymmet och har knappt rört en fotboll på tre månader.
  Varför dessa träningsmatcher så tidigt på året? Med ett otränat svenskt lag….Risk för tidiga skador.
  Reagerar på Sundhages ständiga kommentar om att hon ska ”testa” olika spelare. Om en spelare tas ut i landslaget så har väl FK redan gjort researchen och vet vad spelaren kan och har presterat i kubblaget.