Turbine Potsdam – FFC Frankfurt 0-3

Europas två just nu kanske allra hetaste lag drabbade idag samman i seriefinalen av Bundesliga när serietvåan Turbine Potsdam tog emot serieledande FFC Frankfurt. Det var inget snack om vilket lag som hade mest kvalitet denna dag och resultatet skrevs till 0-3. En mycket komfortabel och rättvis seer för Frankfurt som hade ett klart bättre passningsspel och framförallt precision i anfallsspelet än sina motståndare.

Frankfurt fick en riktig drömstart när Simone Laudehr på hörna nickade in 0-1 mot ett mycket passivt Potsdam-försvar alldeles i matchinledningen. Mot slutet av första halvlek nickade sedan Célia Šašić in 0-2 på returen av Dzsenifer Marozsáns skott som Potsdam-målvakten Ann-Katrin Berger tippat i ribban. Ett halvtidsresultat som speglade matchbilden då Frankfurt dominerat klart och varit närmare 0-3 än att släppa in ett mål.

0-3 kom i stället tidigt i andra halvlek när Šašić spelade fram till Fatmire Bajramaj som inte gjorde något misstag. Därefter bevakade laget sin ledning och först då kunde Turbine Potsdam ta över spelet och börja skapa lite målchanser. Reduceringen var också nära vid ett par tillfällen men något mål blev det inte. Antonia Göransson kom in ganska tidigt i andra halvlek men ser fortsatt ut att slita lite med formen.

FFC Frankfurts anfallsspel har den här säsongen nått en helt annan nivå än förra säsongen. Värvningen av Célia Šašić och en Fatmire Bajramaj tillbaka från skada och i form är de största anledningarna till det. Laget har nu efter ett par lite misslyckade säsonger tagit ett starkt grepp om ligatiteln.

Ligatoppen: Frankfurt på 26p (10 matcher), Turbine Potsdam 20p (9 matcher), Wolfsburg 18p (8 matcher), Bayern München 18p (10 matcher). Bayern München tappade för tredje ligamatchen på raken poäng mot ett av bottenlagen och fick bara 2-2 borta mot Hoffenheim. Laget tappar precis som de senaste säsongerna poäng i för många av de ”lättare” matcherna och får åter svårt att nå en Champions League-plats.