Turbine Potsdam i fritt fall


Bayer Leverkusen tog sin första seger för säsongen och såg samtidigt till att Turbine Potsdam åkte på sin fjärde förlust på de inledande fem matcherna när man vann med 1-0 hemma i Leverkusen.

(Forna?) storlaget Potsdam hade ett klart spelmässigt övertag men lyckades inte skapa särskilt många heta målchanser mot en välorganiserad motståndare som i första hand satsade på kontringsspel. Chansmässigt var resultet inte orättvist Potsdam kan nog redan nu säga hejdå till toppstriden när man nu faktiskt petades ner under nedflyttningsstrecket.

Turbine Potsdam har haft stora truppförändringar de senaste åren och jag har imponerats av hur man ändå lyckats utmana i toppen men nu tycks det inte hålla längre. Framförallt har man en långt svagare offensiv än tidigare år. En anfallare som försvunnit från klubben de senaste åren är Lyons Ada Hegerberg, en lång intervju med henne om bl.a. missnöjet med tiden i Potsdam finns att läsa i norska magasinet Josimar.

Matchens 3 främsta
1. Annike Krahn (Bayer Leverkusen) – Inget snack om vem som regerar i Lverkusens straffområde numera. Rutinerade Krahn släppte inget förbi sig denna dag och dök upp på rätt plats vid rätt tillfälle.
2. Sharon Beck (Bayer Leverkusen) – Välplacerad var även 20-åringen på mittfältet som imponerade med sitt lugn och sin blick och såg till att man lyckades hålla i bollen.
3. Turid Knaak (Beyer Leverkusen) – Avgjorde matchen när hon ryckte in i straffområdet och snyggt satte bollen med vänstern otagbart nere vid stolproten.