Turbine Potsdam – VfL Wolfsburg 1-1

Dagens toppmöte i Frauen Bundesliga mellan serieledande Turbine Potsdam och serietvåan VfL Wolfsburg slutade 1-1 inför 3060 åskådare. Det är ett resultat som ganska väl speglar matchbilden. Potsdam gjorde en riktigt bra första halvlek och tog välförtjänt ledningen med 1-0 när Pauline Bremer styrde in Tabea Kemmes frispark. Wolfsburgs passningsspel var mycket svagt i första halvlek och laget skapade nästan ingenting framåt.

Skadedrabbade Wolfsburg visade styrka i andra halvlek där man tog över mer och mer när ungdomliga Potsdam började tröttna. Kvitteringen kom också rättvist när en omarkerad Martina Müller tryckte in 1-1 på Noëlle Maritz inspel. Nilla Fischer gjorde en bra match för Wolfsburg och börjar helt klart hitta rätt i laget men dominanten i bortalaget var ändå Lena Goeßling. Antonia Göransson fick ingen speltid för Potsdam. Jag hade förväntat mig ett klart svagare Potsdam i år men man får verkligen ut det mesta av sina spelare just nu och laget ser trots tunga spelarförluster ut att ännu än gång kunna vara med och slåss om ligatiteln.

För Malmö hade det inte varit fel att möta Wolfsburg redan nästa vecka då laget ju dras med en hel del skador på nyckelspelare (bl.a. Henning, Keßler), har en del spelare som inte riktigt är tillbaka i full form efter skador (Odebrecht, Jakabfi) och lite nya spelare i backlinjen (Fischer, Maritz). Men laget har nu ett par veckor på sig att komma upp i full form och åter visa upp det framgångsrika anfallsspel som skördade så stora framgångar förra året och som kan matcha det fina anfallsspel som Malmö presterar för tillfället.