Tyresö FF – FC Rosengård 2-1

Tyresö FF vann stormatchen mot FC Rosengård med 2-1.  Christen Press fick den perfekta avslutningen på sin damallsvenska sejour genom att sätta båda målen i sista matchen med gänget.

Efter en pigg inledning från FC Rosengård kändes det annars inte som att kraften att ladda om fanns hos Tyresö-spelarna. Men efter att Elin Rubensson snyggt prickat in 0-1 (’19) vaknade Tyresö upp allt mer.

Kvitteringen kom också Christen Press snodde åt sig bollen av ett passivt och slarvigt Rosengårdsförsvar och satte 1-1 (’28). Verónica Boquete visade också fin vilja i sin sista match och visade upp sitt vackra passningsspel en sista gång.  Tyresö fortsatte att ha tag i taktpinnen i andra halvlek där Press dundrade in segermålet 2-1 (’85) med fem minuter kvar.

Kul att få se unga och mycket lovande Zecira Musovic göra en fin match i Rosengårds mål när Helgadóttir inte kunde spela.

Resultatet är förstås bra för den damallsvenska toppstriden. Återstår dock att se hur mycket resultatet blir för om Tyresö går i konkurs kommer förstås resultatetn att strykas.