Tyresö FF, svenska mästare!


Det bjöd på en hel del dramatik när Tyresö FF tog hem sin första tunga titel när man på målskillnad gick om LdB FC Malmö i tabellen genom att besegra skåningarna med 1-0 i Malmö. Själva guldmatchen innehöll det mesta och det märktes att det var Sveriges två bästa lag som möttes. Mycket kamp och hårda dueller men stundtals också riktigt bra spel från båda lag. Sett över 90 minuter så hade Tyresö det mesta av spelet men Malmö skapade nog totalt sett fler heta lägen. Rättvist eller ej kan ju diskutteras men flest mål vinner

Anja Mittag och Sara Björk Gunnarsdóttir vara båda fantastiskt bra, om man nu kan säga det om två anfallare som inte gjorde mål…Men de kämpade åtminstone otroligt mycket för sitt lag. För Anja Mittag är nog förlusten extra stor med tanke på hennes straffmiss ganska tidigt i matchen. Även backlinjen stod för en mycket stark insats och gjorde att Tyresö skapade få riktigt heta chanser. Marta gjorde som vanligt en stabil insats och hela Tyresö kommer ganska långt på sin individuella skicklighet även när lagarbetet inte fungerar till hundra procent. Guldhjälte blev tillslut Madelaine Edlund som jag tidigare under säsongen tyckt gjort lite för få mål för att vara toppforward i Tyresö. Men man behöver inte göra så himla många mål så länge man gör dem vid rätt tillfälle. Mest omdiskutterat blev annars Malmös nästan-kvittering som efter en stunds diskussion bland domarna bedömdes att inte vara mål. Med tanke på hur svårt det var att se på TV-repriserna om det var mål eller inte så förstår jag att domarna ville ta ett snack om saken. Ska man envist vägra målkameror så får vi tyvärr leva med sådana här onödiga spekulationer om bollen var inne eller ej.

Djurgården avslutade säsongen med flaggan i topp genom 4-3-seger över Piteå. Den sena höstspurten räckte dock inte och laget spelar i Elitettan nästa år. Lagets bleka och skadedrabbade vår förstörde säsongen och gav ett hopplöst läge inför hösten. Det blev för övrigt inga förändringar alls i tabellen bortsett ettan och tvåan.

 

,