Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Tyresö slog ut PSG

Tyresö bevakade, bevakade, bevakade och bevakade sin ledning och tog sig vidare till åttondelsfinal genom att i returen spela 0-0 mot PSG ikväll. Det var en taktik som kändes riskabel med tanke på att det bara krävdes ett mål för PSG att gå vidare. Tyresös defensiva taktik blottade dock PSGs brist på fantasi i anfallsspelet och det kändes som att Tyresö hade bättre kontroll på motståndarna nu än i hemmamatchen. Skönt för Tyresö som nu tagit sig över det första hindret i kampen om att bli bäst i Europa.

Jag var lite tveksam till valet att kasta in Whitney Engen istället för Line Röddik Hansen direkt i en sån här viktig match men det var ett drag som gick hem och hon spelade som om hon varit i laget hela året. Överhuvudtaget var just Tyresös backlinje riktigt bra och man tillät sällan PSG komma till de riktigt farliga chanserna. Passningsspelet hos hela laget lämnade dock en hel del att önska och man slog bort onödigt många enkla passningar. Man förmådde heller inte att utnyttja de kontringslägen man fick trots att PSG-backarna blev livrädda så fort Marta eller Christen Press kom i närheten. Marta var inte lika dominant och vän med bollen som i hemmamötet men hela Tyresö stod för en stark laginsats.

Giganten i PSG var även den här gången Shirley Cruz men medspelarna lyckades sällan förvalta hennes briljanta passningar. Precis som i förra matchen tillhörde också Kosovare Asllani en av de främsta i PSG och det var oftast när hon hade bollen runt Tyresös straffområde som det kändes farligt. PSG hade helt klart fler målchanser än Tyresö men var ändå ganska uddlöst. Trots tre offensiva byten i andra halvlek lyckades man inte heller skapa någon riktigt tung slutpress utan Tyresö kunde hålla undan.

Nu väntar danska serieledarna Fortuna Hjørring i åttondelsfinal för Tyresö i november. Det är visserligen ett bra lag, som ju nästan slog Göteborg förra året, men det är ändå ett lag som Tyresö ska besegra över två matcher.