Tyska toppmatcher i helgen


Större delen av det tyska landslaget kommer finnas på planen när FFC Frankfurt tar emot VfL Wolfsburg imorgon lördag. Efter 10 av 22 omgångar toppar Frankfurt (26p) tabellen, två poäng före Nilla Fischers Wolfsburg (24p) och vid seger tar Frankfurt ett starkt grepp om guldet. Frankfurt har visat upp en oerhört mycket giftigare offensiv i år, inte minst tack vare lagets skytteligaledande nyförvärv och anfallsstjärna Célia Šašić. Wolfsburg har kanske inte riktigt visat upp samma vackra och effektiva spel som förra året men blir bättre och bättre. Det blir väldigt kul att se Nilla Fischer i backlinjen mot toppmotstånd.

Ytterligare en toppmatch spelas i Tyskland i helgen då den redan lite avsågade fyran Bayern München (18p) tar emot serietrean Turbine Potsdam (23p). Där kan Olivia Schough få göra debut för Bayern München. Antonia Göransson har den här säsongen endast fått starta två ligamatcher för Potsdam men finns förhoppningsvis med i startelvan den här gången.

FFC Frankfurt – VfL Wolfsburg sänds direkt på Eurosport, matchstart 12.00. För den som inte har Eurosport så sänds matchen som vanligt även på http://tv.dfb.de