Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Tyskland: Frankfurt vann toppmötet

Det spelades ett oerhört viktigt toppmöte i Frauen Bundesliga ikväll när FFC Frankfurt tog emot Turbine Potsdam. En hård kamp om den andra Champions League-platsen pågår mellan de båda lagen. Toppmatch i Tyskland brukar betyda riktigt bra matcher men dagens match bjöd mer på kamp än skönspel och var ingen höjdare. Frankfurt var dock det lite bättre laget och vann rättvist med 1-0 efter mål av Melanie Behringer i första halvlek.

Det var två lag med rejält stukat självförtroende som möttes. FFC Frankfurt har haft bekymmer med målskyttet hela säsongen och har redan gjort sig av med två huvudtränare under säsongen. Turbine Potsdam har spelat ganska risig fotboll, med sina mått mätt, en längre tid nu och med tre förluster på fem matcher har man tappat greppet om andraplatsen. Många spelare i laget känns i svag form och tyvärr tycks Antonia Göransson vara en av dem och hon har varit ganska osynlig de senaste matcherna. Idag byttes hon ut redan i halvtid.

tyskland19Frankfurts seger innebär att laget har fyra poängs försprång på Potsdam, dock med en match mer spelad och klart sämre målskillnad. Potsdam har kvar att möta formstarka Bayer Leverkusen och serieledande Wolfsburg på hemmaplan och dessutom bottenlagen Gütersloh (h) och Sindelfingen (b) som man dock enkelt bör besegra. Frankfurt har tre tuffa matcher kvar, hemma mot Wolfsburg och seriefyran Bayern München och däremellan en bortamatch mot ojämna Bad Neuenahr. Så ännu kan allt hända i kampen om andraplatsen.