Tyskland – Frankrike 0-2


Europas två bästa landslag drabbade idag samman i tyska Offenbach när Tyskland tog emot Frankrike i en vänskapsmatch. Det var gästerna som bjöd på det bästa spelet och resultatet skrevs till 0-2.

Frankrike var bättre på nästan alla positioner och man spelade framförallt mycket mer som ett lag än sina motståndare och var överlägsna i passningsspelet. Jag har nästan aldrig sett ett så blekt Tyskland på hemmaplan. Energifattigt och svagt spel på nästan alla fötter och en lagmaskin som aldrig kom igång.

0-1 var snyggt men dessvärre ett självmål av Bianca Schmidt som perfekt skarvade en hörna in i eget mål. Strax därefter rann snabba Élodie Thomis igenom försvaret och satte 0-2. Frankrike hade ganska bra kontroll matchen därefter

Luisa Necib var lite av matchens gigant och visade att hon visst hör hemma bland de tio bästa spelarna i världen som FIFA presenterade igår. Hon dominerade på mittfältet där Frankrike hade ett stort övertag matchen igenom och tydligt saknade duon Lena Goeßling och Nadine Keßler. Amel Majri fortsätter också att imponera som vänsterback och det kan nog bli svårt för ordinarie vänsterbacken, skadade Laure Boulleau att ta tillbaka sin plats där.

Matchen var tyvärr också slutpunkten för domare Jenny Palmqvists långa och framgångsrika karriär. Den har innehållit en mängd stora matcher, bl.a. OS-finalen 2004 och finalerna av UEFA Women’s Champions LEague 2009 och 2012.