Tyskland: Wolfsburg-Frankfurt 4-2

Det bjöds på rejäl anfallsglädje och målfest när VfL Wolfsburg och FFC Frankfurt drabbade samman i dagens toppmöte i Frauen Bundesliga. Lagen som delar på större delen av tyska landslaget föredrar anfallsspel framför försvarsspel och det var handbromsen ur direkt från start. Det är dock två lag med helt olika strategier där Wolfsburg spelar ett snabbt och rakt men också ganska fyndigt anfallsspel och ett Frankfurt som spelar ett mer kortpassningsorienterat anfallsspel med längre anfall.

I första halvlek var Wolfsburg klart hetast och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och Frankfurts försvar hade stora problem med de snabba hemmaspelarna. Wolfsburgs försvar visade dock också lite svaghet både vid fasta situationer och kommunikationen vid försök att ställa gästerna offside vilket gjorde att läget i halvtid bara var 3-2 till hemmalaget. Frankfurt jämnade ut spelet i andra men hade svårt att skapa chanser och hemmalaget kontrade istället på övertid in 4-2 som blev slutresultatet.

Matchens lirare var absolut Wolfsburgs ungerska landslagsspelare Zsanett Jakabfi vars soloraid till 2-1 var riktigt bra, men hon var också inblandad i de riktigt fina anfallen som gav 3-2 och 4-2. Segern var klart rättvis och Wolfsburg anfallsspel känns ett par nivåer bättre än Frankfurts för tillfället.

Turbine Potsdam fortsätter att vinna. Idag besegrade Bayer Leverkusen med 4-2 på bortaplan. Antonia Göransson gjorde 1-1 för sitt lag i första halvlek och Yuki Ogimi säkrade i slutskedet segern med två mål sista tio. Laget toppar nu serien två poäng för Frankfurt och fem före Wolfsburg. Wolfsburg har dock två matcher färre spelade.