Tyskland: Wolfsburg-Potsdam 2-1

Det var tyskt toppmöte i Frauen-Bundesliga ikväll när VfL Wolfsburg tog emot Turbine Potsdam. Matchen var till stora delar en lång kavalkad i missade chanser för Wolfsburg som med bättre skärpa hade kunnat vinna tvåsiffrigt. Det var nästan spel mot ett mål, men ändå var det inte långt borta att gästerna hade vunnit.

Wolfsburg radade upp chans efter chans i första halvlek med sitt snabba och energifyllda anfallsspel, men med oftast alldeles för stressade och missriktade avslut så lyckades man inte få hål på Potsdam. Istället var det Potsdam som i lagets andra vettiga anfall gjorde 0-1 i slutet av halvleken genom Lisa Evans.

I andra halvlek fortsatte Wolfsburg att skapa och missa chanser. Med kvarten kvar fick så Wolfsburg straff och Potsdam fick sin kamerunska landslagsspelare Ngock Yango utvisad. Lena Goeßling klev fram och tog straffen, men Alyssa Naeher räddade. Med en spelare mer på planen fortsatte hemmalagets press och med knappa tio minuter kvar satte lagkapten Nadine Keßler förlösande 1-1. Wolfsburg gick sedan för seger och i fjärde övertidsminuten nickade dagens drottning Nadine Keßler in 2-1.

Bortsett från avsluten i dagens match så håller Wolfsburgs anfallsspel oerhört hög klass. Samtliga spelare tar maxlöpningar gång på gång på gång och man hittar varandra imponerande bra med precisa bollar i hög fart. Med segern gick Wolfsburg upp på första plats i tabellen på samma poäng som Potsdam och tre före Frankfurt. Wolfsburg har dock än match mindre spelad än de båda andra. Övriga lag i serien är redan avhakade från toppen.