Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Tyskt drama i helgen

På söndag spelas den sista omgången i Frauen-Bundesliga och det är upplagt för enorm dramatik med både serieseger och Champions League-platser på spel mellan de tre topplagen. Inför sista omgången är ställningen följande:

1. VfL Wolfsburg 54p, målsk. 66-3
2. Bayern München 53 poäng, 54-7
3. FFC Frankfurt 52 poäng 73-18

Sista omgången:
FFC Frankfurt – VfL Wolfsburg
Bayern München – SGS Essen
Båda matcherna sänds på DFB-TV.

VfL Wolfsburg har alltså det hela i egna händer men måste vinna för att vara säkra på titeln. Oavgjort räcker för att nå Champions League men vidd förlust missar man helt Champions League om Bayern München vinner sin match. Wolfsburg har inte vunnit i Frankfurt sedan 2011.

Bayern München riskerar att missa Champions League om man inte besegrar seriefemman SGS Essen på hemmaplan. Bayern är förstås klara favoriter och vid seger blir man sämst tvåa.  När lagen möttes i Essen blev det 0-0. Vid oavgjort och vid Frankfurt-seger så blir man trea på sämre målskillnad och kan då gå igenom en hel säsong obesegrade men ändå missa Champions League.

FFC Frankfurt måste vinna för att ha chans på titeln och för att säkra en plats i Champions League. Även oavgjort kan räcka till en andraplats, men då måste Bayern München förlora.  Frankfurt har ju ytterligare en chans att klvalificera sig för Champions League om man vinner årets final mot PSG på torsdag.

Även i botten kan det bli dramatiskt. MSV Duisburg har två poäng upp till SC Sand på rätt sida av nedflyttningssträcket och måste vinna för att ha chans på nytt kontrakt. Man har de bästa förutsättningarna att lyckas med det då man ställs mot redan nedflyttningsklara jumbon Herforder SV. För SC Sand räcker oavgjort borta mot Bayer Leverkusen för att säkra kontraktet då man har klart bättre målskillnad än Duisburg.