Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

U20-VM: Sverige – Nordkorea 0-2

Sverige räckte inte alls till mot Nordkorea utan förlorade med 0-2. Nordkorea kommer att bli farliga i den här turneringen det är helt klart.

Det var inte oväntat ett mycket samspelt Nordkorea som Sverige fick möta och de visade stundtals upp ett härligt offensivt spel i bra tempo. Det gjorde att Sverige fick svårt att hänga med. Nordkorea var också välorganiserade och spelade resolut i defensiven och höll Sverige borta från att skapa de riktigt heta chanserna.

Det ständiga problemet vad gäller svenska landslag dök upp igen, alldeles för svagt passningsspel. Målvakten Emma Holmgren bäst i Sverige. Försvarsspelet såg stundtals rörigt ut och nog saknas Ellen Löfqvist som defensiv grovjobbare på mittfältet nu när hon flyttats ner i backlinjen.

Som jag var inne på i förra inlägget så vill jag ha in Johanna Rytting Kaneryd i startelvan och det intrycket förstärktes idag. Lite frågetecken för formen på Tove Almqvist kanske som var glödhet i EM förra året. Jag tycker fortsatt man bör sätta henne som offensiv spets på ett tremannamittfält och låta övriga mittfältare ta större defensivt ansvar.

Almqvist kommer säkert igång men övriga måste också höja sig ett par snäpp. Svenska ungdomslandslag är ofta lite trögstartade i turneringar och mycket måste bli bättre. Nu får man en chans att sätta spelet ordentligt mot Papua Nya Guinea i nästa match. Värdnationen föll idag med 0-9 mot Brasilien. Med tanke på att det skulle kunna komma att handla om målskillnad mot Brasilien om andraplatsen så är det bara att ösa på i den matchen.

I övrigt så körde två av turneringsfavoriter över msitt motstånd idag. Japan besegrade Nigeria med hela 6-0 och Spanien körde över Kanada med 5-0.

4var till U20-VM: Sverige – Nordkorea 0-2