UEFA Women’s Champions League: 16-delsreturer


3/10
14.00 Turbine Potsdam – Standard Liège  (3-1)    Tyska Eurosport
18.30 Brøndby – Stabæk  (0-2)
18.30 Lyon – PK-35 Vantaa  (7-0)     Eurosport 2
19.00 LdB FC Malmö – MTK   (4-0)
19.00 Kopparbergs/Göteborg FC – Spartak Subotica  (1-0)
19.30 SV Neulengbach – Olimpia Cluj  (1-1)
20.00 Sassari Torres – Apollon Limassol   (3-2)
20.15 Fortuna Hjørring – Glasgow City  (2-1)  BBC Alba, TV2 Nord,  Livestream på gistrupfilm.dk
20.30 Bardolino Verona – Birmingham City  (0-2)  Live stream på tggialloblu.it

Av lagen som spelar på onsdag känns det som att det finns väldigt små utsikter för några dramatiska vändningarna av matcherna. Brøndby öser visserligen in mål i ligan men nu är det annat motstånd som gäller men spelar man som när man är som bäst så visst finns det en liten möjlighet att vända på det hela. dock fortsatt klar fördel för Stabæk. Neulengbach bör ha goda möjligheter att avgöra sitt möte på hemmaplan och den sena kvitteringen i slutet av flörsta mötet känns nog skön att ha med sig. Svensklaget Verona måste göra en riktig toppmatch om man ska vända mot Birmingham men det finns i alla fall möjlighet att se Maria Karlsson och Stephanie Öhrström i direktsändning.

Fortuna Hjørring – Glasgow City är ett lite oväntat föredöme vad gäller mediabevakning. TV-sändningar i båda länderna samt en livestream på nätet, imponerande positivt! Själva matchen har förstås Fortuna stora chanser att ta hem men man ska verkligen inte slappna av mot Glasgow säkert kommer få en del lägen.

Svensklagen kommer gå vidare. Spartak har visserligen förstärkt laget med några kamerunska OS-spelare till 16-delsfinalerna, men att de ska kunna vinna på Valhalla det kan jag inte föreställa mig. Jag har ännu inte sett om Göteborg har tänkt sig någon egen produktion likt den man hade ett par gånger förra säsongen. Malmö har en del skador men kan lugnt vila både Bachmann och Mittag i den här matchen.

————————————————-

4/10
13.00 Rossiyanka – Den Haag  (4-1)  Россия 2
13.00 Zorkiy – Stjarnan  (0-0)
16.00 Røa – BIIK  (4-0)
16.00 Arsenal – Barcelona   (3-0)
18.00 VfL Wolfsburg – Unia Racibórz   (5-1)    Eurosport
19.45 Juvisy – Zürich  (1-1)   Franska Eurosport

11/10 15.00 Sparta Prag – Sarajevo  (3-0)

Inte så många skrällchanser finns det heller på tordagen. Stjarnan kommer få en tuff resa mot Zorkiy i Ryssland men har i alla fall fördelen av att inte släppt in något mål hemma. Nu saknas dock en av lagets viktigaste spelare, lagkaptenen Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir, som fick rött kort senast. Tungt att vara utan en sån bollvinnare i bortamatchen. Laget kommer nog få sikta in sig på försvarsspel och kontringar i första hand och nu är det effektivitet i anfallsspelet som gäller.

I matchen Juvisy-Zürich finns det också en liten skrällvarning om Zürich kan visa upp samma fina spel som i det första mötet. Juvisy kommer dock fortsatt gå in i matchen som klara favoriter. I övriga matcher är det nog tyvärr redan avgjort. Returmötet mellan Sparta Prag och Sarajevo spelas först nästa vecka.

————————————————–

Relaterade inlägg:
Champions League: 16-delsfinaler
Champions League: Inför 16-delsfinalerna
Champions League – lottning 8-delsfinal
Mycket bra lottning för Malmö och Göteborg
Inför Women’s Champions League 2012/2013