Umeå IK – KIF Örebro 0-2

Omg. 9, 2015. Umeå IK som varit på gång spelmässigt i de senaste matcherna vägde lite för lätt mot KIF Örebro och föll med 0-2.

Bortalaget hade ett ganska kraftigt spelövertag i första halvlek dock utan att egentligen skapa så många heta chanser då den sista passningen ofta var för svag. Umeå fick knappt till något spel alls men fick någon enstaka chans på kontring.

Lite jämnare spel i andra halvlek men där fick Örebro utdelning när Sarah Michael rann igenom på Dahlkvists långa pass och satte 0-1 (55’). Lisa Dahlkvist nickade sedan själv in 0-2 (71′) på Marina Pettersson-Engströms precisa frispark. UIK lyfte upp spelet på reduceringsjakt men fick lämna matchen mållösa.

Matchens 3 främsta
1. Lisa Dahlkvist (KIf Örebro) – Med en assist och ett mål låg Dahlkvist i högsta grad bakom. Bra spelfördelare och djupledslöpningar matchen igenom men kunde kanske haft lite bättre precision i fler avgörande passningar.
2. Carola Söberg (KIF Örebro) – Umeå skapade inte jättemycket, men några riktigt klara chanser hade man och Söberg tvingades till ett par riktigt fina räddningar.
3. Hanna Glas (Umeå IK) – Den fina formen fortsätter för Glas. Drömmål i cupen nyligen och idag en väldigt pigg andra halvlek där hon låg bakom mycket i Umeås anfallsspel från sin högerbacksplats.

I nästa omgång väntar Mallbacken borta för Umeå IK. Där gäller det för laget att undvika förlust, annars blir man i allra högsta grad indraget i nedflyttningsstriden.