UWCL: 16-delsfinaler, match 2


Det är dags för returmötena av 16-delsfinalerna i UEFA Women’s Champions League. Även om det var ovanligt många jämna matcher i det första mötet mellan lagen så känns det ändå bara som att det kan bli spännande i några få av matcherna.

Fortuna Hjørring, Lyon, Rosengård, FC Zürich, Torres, Zvezda och Bristol Academy tog alla klara bortasegrar och kommer inte tappa sina ledningar på hemmaplan. Även PSG, Frankfurt, Wolfsburg och Barcelona fick gångbara bortaresultat och bör ganska enkelt fixa avancemang på hemmaplan.

Ganska bra utgångsläge har också Neulengbach och Sparta Prag med oavgjort i bortamatcherna mot MTK respektive Gintra Universitetas. De känns inte helt överlägsna sina motståndare men på hemmaplan bör man ändå fixa avancemang. Medyk Konin har ett mycket bra utgångsläge som jag tror de kan fixa men Glasgow City är inte ute ur leken ännu.

Mest intressant för svensk del är förstås mötet mellan Linköping och Liverpool. Liverpool kommer till returen med gott självförtroende efter att ha säkrat en ny ligatitel i helgen medans Linköping kommer med aningen stukat självförtroende efter den senaste tidens skrala resultat. Ändå känns mötet helt öppet och jag hoppas att Linköping lyckas vända på det.

Danska Brøndby har en tuff men inte omöjlig uppgift mot Apollon. Brøndby känns inte lika starka och stabila som tidigare år när man har tappat en rad rutinerade spelare det senaste året. Apollons starkt USA-influerade lag kan mycket väl fixa avancemang men det är helt öppet.

Jag har börjat bli så van att många matcher från turneringen numera TV-sänds på ett eller annat sätt att jag inte förrän nu noterat att det inte tycks bli någon sändning från någon av de svenska lagens matcher. Tragiskt om det är sant.

Onsdag (Resultat från första mötet inom parentes)

Fortuna Hjørring (Danmark) – Ouriense (Portugal) (3-0) 6-0
>>> totalt 9-0 och Fortuna Hjørring vidare

Sparta Prag (Tjeckien) – Gintra Universitetas (Litauen) (1-1) 1-1, 4-5 efter straffar
>>> Gintra vidare
16-delsfinalernas mest överraskande resultat. En stor framgång för Litauen som verkligen inte rosat marknaden inom damfotbollen. Satsningen i Champions League har gått från att hämta in svenska division 3-spelare för några år sedan till att värva bl.a. ett par afrikanska toppspelare. Sparta Prag vann skottstatistiken med 40-7 men vad gör det när man inte gör fler mål. Ska tilläggas att Sparta Prag försvagats på senare år inte minst efter att tvillingarna Martincova flyttade till Örebro. i

FC RosengårdRyazan (Ryssland) (3-1) 2-0
>>> totalt 5-1 och Rosengård vidare

Olympique Lyon (Frankrike) – Brescia (Italien)  (5-0) 9-0
>>> totalt 14-0 och Lyon vidare
Ett bedrövligt resultat och ett lag som Brescia bör kunna hålla ihop det bättre i defensiven. Lotta Schelin gorde ett av mpålen i returen.

Barcelona (Spanien) – Slavia Prag (Tjeckien) (1-0) 3-0
>>> totalt 4-0 och Barcelona vidare

Neulengbach (Österrike) – MTK (Ungern) (2-1) 1-2, 2-2 efter förlängning
>>> totalt 4-3 och Neulenbach vidare

FC Zürich (Schweiz) – Osijek (Kroatien) (5-2) 2-0
>>> totalt 7-2 och Zürich vidare

Glasgow City (Skottland) – Medyk Konin (Polen)  (0-2)  2-0, 3-0 efter förlängning
>>> totalt 3-2 och Glasgow vidare
Glasgow lyckades vända på det hela i detta ovissa möte efter att ha gjort ett lite omdiskuterat mål som gav förlängning. Personligen tycker jag det bör vara en solklar offside men så var det en polsk spelare som styrde bollen vilket gör det hela lite mer öppet för tolkning. Döm själva 6.40 in i detta klipp:

Glasgow City FC vs KKPK Medyk Konin Champions League 2nd leg Highlights from Glasgow City FC on Vimeo.

Torres (Italien)  – Pomurje (Slovenien) (4-2) 3-1
>>> totalt 7-3 och Torres vidare

PSG (Frankrike) – Twente (Holland)  (2-1)  1-0
>>> totalt 3-1 och PSG vidare
Twente stod för en stark insats i dubbelmötet men det räckte inte riktigt hela vägen.

Torsdag
Frankfurt (Tyskland) – BIIK (Kazakstan)  (2-2)  4-0
>>> totalt 6-2 och Frankfurt vidare

Zvezda (Ryssland) – Stjarnan (Island)  (5-2)  3-1
>>> totalt 8-3 och Zvezda vidare 

Wolfsburg (Tyskland) – Stabæk (Norge)  (1-0)  2-1
>>> totalt 3-1 och Wolfsburg vidare
På nytt en stark försvarsinsats av Stabæk som vid ställningen 1-1 i returmatchen började få rejäl skrällkänning. Caroline Graham Hansen sänkte dock det hoppet  för sitt gamla lag när hon med sitt andra mål för dagen punkterade matchen.

18.30 Brøndby (Dnamark) – Apollon LFC (Cypern)  (0-1) 1-0, 3-1 efter förlängning
>>> totalt 3-2 och Brøndby vidare
Apollon hade Brøndby i brygga när man kvitterade i färlängningen och det krävdes två mål för att danskorna skulle vinna. Det fixade dock Br ø ndby och tog hem det hela. Apollon har satsat större och större på turneringen för varje år men trots alla panikvärvningar av namnkunniga spelare har det inte räckt för har man har inte heller lyckats eller hunnit spela ihop laget.

19.00 Linköpings FCLiverpool (England)  (1-2) 3-0
>>> totalt 4-2 och Linköping vidare

20.30 Bristol Academy (England) – Raheny United (Irland)  (4-0) 2-1 
>>> totalt 6-6 och Bristol Academy vidare