UWCL 2015/16: 16-delsreturer

Onsdag

17:00 Wolfsburg – Spartak Subotica  4-0 >>> Wolfsburg vidare med totalt 4-0
Det tappra försvarsspelet höll bara en halvtimme för Spartak den här gången sedan fick Wolfsburg in bollen och där var det hela över.

18:30 Lyon – Medyk Konin 3-0 >>> Lyon vidare med totalt 9-0

19:00 Barcelona – BIIK  4-1 >>> Barcelona vidare med totalt 5-2

19:00 Brøndby – Slavia Prag 1-0 >>> Slavia Prag vidare med totalt 4-2
Danskorna fick en drömstart med mål redan i andra minuten, men två till hade behövts. Svag insats av förra säsongens semifinalister.

19:00 Bayern München – Twente  2-2 >>> Twente vidare med totalt 3-3 och fler bortamål
Se inlägg

19:00 Zürich – LSK Kvinner  1-1 e. förl. >>> LSK vidare med totalt 2-1
Det sagt långt inne men norska LSK tog sig till slut vidare efter mål i förlängningen efter 1-0 vid full tid. Emma Lundh har inte fått spela mycket i LSK men skarvnickade fram bollen till Lene Mykjåland som satte det avgörande målet.

19:00 Rosengård – PK-35  7-0 >>> Rosengård vidare med totalt 9-0
PK-35 hade en hel del boll precis som i förra mötet men den här gången var inte deras försvarsspel lika bra och ett ganska effektivt Rosengård med kliniska avslut kunde ta en storseger. Rosengård är seedade vid måndagens lottning av åttondelsfinalerna.

19:00 Fortuna Hjørring – Minsk  4-0 >>> Fortuna vidare med totalt 6-0

19:30 Liverpool – Brescia  0-1 >>> Brescia vidare med totalt 0-2
Liverpools bedrövliga säsong (slutade näst sist i ligan) fullbordades med uttåg ur Champions League direkt.

20:00 KIF Örebro – PAOK 5-0 >>> Örebro vidare med totalt 8-0
Örebro fullkomligt överlägsna på hemmaplan och man spelade stundtals riktigt fin anfallsfotboll, inte minst när motståndarna tröttnade i andra halvlek. Imorgon får Örebro heja på Stjarnan, Atlético Madrid och Spratzern som alla måste gå vidare om Örebro ska bli seedade i lottningen av åttondelsfinalerna på måndag.

20:30 PSG – Olimpia 9-0 >>> PSG vidare med totalt 15-0

20:30 Glasgow City – Chelsea 0-3 >>> Chelsea vidare med totalt 4-0

Torsdag

16:00 Zvezda Perm – Stjarnan 3-1 >>> Zvezda vidare med totalt 6-2
Det mesta av spelet utspelades på Zvezdas planhalva i första halvlek men Stjarnans eviga matande av långbollar in i straffområdet var lite för lättläst och ryskorna kunde försvara sig relativt enkelt och istället kontra in psykologiskt tunga ledningsmålet strax före halvtid. Ukrainska Daryna Apanaschenko stor segerregissör för hemmalaget denna dag.

16:30 Frankfurt – Standard Liège  6-0 >>> Frankfurt vidare med totalt 8-0

18:00 Zorkiy – Atlético Madrid  0-3 >>> Atlético Madrid vidare med totalt 3-2
Atlético Madrid kom till Ryssland med ett tufft tvåmålsunderläge från hemmamatchen som man dominerade så stort. Jag var lite tveksam till om man skulle kunna dominera lika mycket i bortamötet men det gjorde man nästan. Det såg dock länge ut som om ineffektiviteten skulle förstöra igen men mål två och tre trillade in under slutskedet och ett mycket välförtjänt avancemang var klart för spanjorskorna.

20:30 Verona – Spratzern 2-2 >>> Verona vidare med totalt 7-6
Inget fel på underhållningen i mötena mellan de här båda lagen. Spratzern blir bättre och bättre för varje år och var spelmässigt ganska dominanta i matcherna. Främst det offensiva spelet har utvecklats och Stephanie Öhrström hade mycket att göra i Verona-målet, men skötte sig bra. Defensivt har annars båda lagen en del att slipa på.