Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL 2015/16: Kvartsfinal, match 1

Kvartsfinaler i UEFA Women’s Champions League 2015/16, match 1.

18:00 VfL Wolfsburg – Brescia  3-0  (Wullaert, Popp, Graham Hansen)
Wolfsburg var som väntat ett par nummer för stort för Brescia och kunde ha gjort fler mål. Nilla Fischer drabbades av migränanfall före match och spelade inte.

18:30 FC Barcelona – PSG  0-0
Spanska lag är nästan alltid starka på hemmaplan och 0-0 mot PSG är ett fint resultat för Barcelona även om man nästan inte skapade något framåt. PSG hade lägen att skapa sig ett ännu bättre läge inför hemmamatchen men är fortsatt stora favoriter att gå vidare.

19:00 Lyon – Slavia Prag  9-1  (Necib, Le Sommer, Hegerberg (2), Mbock (2), Majri, Abily (2) – Svitková)
Inte helt oväntat så blev Slavia Prag överkört i Lyon. 41-3 i avslut säger det mesta. Tråkigt stora siffror i en kvartsfinal förstås, men inte helt ovanligt när Lyon är inblandat. Lotta Schelin är på väg tillbaka från skada och vilade.

20:00 FC Rosengård – FFC Frankfurt  0-1 (Marozsan, straff)
Jämn match men segern för bortalaget ändå inte helt orättvis. Frankfurt hade ett betydligt bättre passningsspel och kändes mer samspelta vilket gjorde att de fick ett visst spelövertag. Chansmässigt jämnt men få riktigt heta chanser.

Rosengård var nog glada att de värvade Sofia Lundgren som extra målvakt eftersom Erin McLeod åter blev skadad i första halvlek. Rosengårds backlinje kändes väldigt stabil och såg till att Frankfurt nästan aldrig kom igenom trots stort bollinnehav. Emma Berglund visar fin vårform och jag börjar nästan sälla mig till de som hellre ser henne än Fischer i landslagets startelva.

Lina Nilssons fina match förstördes dock med en otroligt onödig och klantig hands i starffområdet som gav straff och bortaledning i mitten av andra halvlek. Tyvärr fortsätte också Frankfurt att spela stabilt och så många kvitteringschanser lyckades inte Rosengård vaska fram även om man var ytterst nära ett par gånger i slutminuterna. .

Rosengård slarvade för mycket med bollen på mittfältet och måste skärpa till passningsspelet till returen. Offensivt var Lieke Martens pigg, Gaelle Enganamouit kanske aningen övertänd. Marta var väldigt bra när hon hade bollen och bör ha den oftare. Tyvärr känns det som att Natasa Andonova är ganska långt ifrån sin fantastiska höstform.

0-1 är förstås inget bra resultat för ett Rosengård som i Champions League-sammanhang varit ganska svaga på bortaplan. Men nu måste man satsa offensivt i returen och med de spelareman har i anfallet är det här långt ifrån avgjort. Frankfurts stora matchvinnare, målskytten Dzsenifer Marozsan, är avstängd i returen.

3var till UWCL 2015/16: Kvartsfinal, match 1