Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL 2015/16: Kvartsfinal, match 2

MatchhjälPå onsdagen är det dags för returer i kvartstfinalerna i UEFA Women’s Champions League

Inför: Lyon och Wolfsburg är i stort sätt redan vidare. PSG är klara favoriter mot Barcelona och bör kunna avgöra på hemmaplan men här finns fortsatt en liten skrällchans.

För Rosengård är det vinna eller försvinna, chansen finns helt klart men Frankfurt får ses som favoriter. Historiskt är det inte så väldigt mycket som talar för avancemang för Rosengård som haft det tufft på bortaplan mot storlagen. Frankfurt kändes också som det stabilare laget i det första mötet och den struliga försäsongen har inte gynnat samspelet mellan Rosengårdsspelarna. Dzsenifer Marozsan är avstängd och det är tungt för Frankfurts offensiv. Dags för Rosengårds stjärnor att kliva fram och avgöra.

 

18:00 FFC Frankfurt – FC Rosengård  0-1 efter fulltid och förl., 5-4 på straffar och Frankfurt vidare
Ny mycket tung kvartsfinalförlust för Rosengård efter en ny jämn drabbning med Frankfurt. Båda lagen hade sina lägen att avgöra både under ordinarie tid och i förlängningen. Små marginaler och den onödiga straffen i hemmamötet blev kostsam.

Sara Björk Gunnarsdóttir såg ut att kunna bli matchhjälte för Rosengård efter att hon nickat in ledningsmåklet i första halvlek. Hon tog laget till förlängning och straffar men tyvärr var hon också den enda som inte satte sin straff. Matchhjälte blev istället Franksurts målvakt Anne-Kathrine Kremer.

Bara för Rosengård att komma igen nästa säsong, förhoppningvis med ett lite mer samspelt lag. För Frankfurt väntar nu Wolfsburg i en heltysk semifinal.

 

18:30 Slavia Prag – Olympique Lyonnais  0-0  >>> totalt 1-9 och Lyon vidare.

Skönt att se, och lite överraskande, att Slavia Prag lyckades hålla nollan i hemmamatchen. Lyon vilade några stjärnor men kom ändå till start med en stark startelva.

 

20:30 Brescia – VfL Wolfsburg  0-3 >>> totalt 0-6 och Wolfsburg vidare

 

20:30 PSG – FC Barcelona  1-0 >>> totalt 1-0 och PSG vidare
Barcelona gjorde på nytt en mycket stark defensiv laginsats. PSG dominerade stort spelmässigt och hade en del bra hyfsade men hade ganska svårt att komma igenom den spanska muren. Landslagsmålvakten Sandra Paños spelade väldigt stabilt och nittbacken Marta Torrejón gjorde en stormatch.

Barcelona stod upp fysiskt hela matchen och mot slutet kändes man nästan starkare än sina motståndare vars tryck kom av sig. Snabba inhopparen Barbara Latorre fick ett gyllene läge att avgöra på ett friläge och lagets enda riktiga målchans. Det hade säkerligen också blivit straff om hon fallit på Perle Morronis helt missade tackling.

Istället gav till slut brasilianskt samarbete utdelning när Rosana hittade PSGs formstarka stjärna Christiane som nickade in segermålet. Det satt långt inne men PSG ändå välförtjänt vidare och nu väntar Lyon i en helfransk semifinal.

2var till UWCL 2015/16: Kvartsfinal, match 2