Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL 2015/16: Kvartsfinaler

Det är dags för kvartsfinaler i UEFA Women’s Champions League. Tre av dem har en solklar favorit medans den fjärde känns ganska öppen. Samtliga matcher spelas under onsdagen.

18:00 VfL Wolfsburg – Brescia  Eurosport 1
Brescia är tillbaka som seriledare i Italien men det hjälper inte så mycket mot tyskt motstånd. Italienska lag brukar ha väldigt svårt mot tyska och något annat en avancemang för Wolfsburg vore en sensation.

18:30 FC Barcelona – PSG   beIN SPORTS
Barcelona är i bra form och kan kanske nå ett bra resultat på hemmaplan. Man brukar dock ha svårt att skapa målchanser mot stabila försvar och PSGs försvar får nog anses vara ett av världens bästa. Är det i någon match det ska bli en rejäl skräll så är det ändå i denna men PSG är stora favoriter på förhand.

19:00 Lyon – Slavia Prag  beIN SPORTS
Slavia Prag överraskade positivt under hösten när man rättvist slog ut både de danska och ryska mästarna och man behöver verkligen inte skämmas för sin kvartsfinalplats. Men mot Lyon tar förstås det roliga slut.

20:00 FC Rosengård – FFC Frankfurt   Eurosport 2
Det på förhand mest ovissa mötet. Jag kan ändå inte annat än att hålla Frankfurt som favoriter med tanke på Rosengårds historik mot tyska lag. Frankfurt är också det mest tyska av de tyska storlagen och här har de utländska spelarna haft svårt att ta en ordinarie plats den senaste tiden. En skadefylld vår talar också emot Rosengård men kan man spela med kompakt försvar och få sina anfallsstjärnor att glänsa har man alla möjligheter att slå ut ett Frankfurt som ändå inte imponerat särskilt mycket spelmässigt (hittills) i år.