UWCL 2015/16: Tankar om kvartsfinalerna


Det blev ingen drömlottning för FC Rosengård när kvartsfinalerna och semifinalerna i UEFA Women’s Champions League lottades i fredags. Precis som förra säsongen måste FC Rosengård passera tre av Europas främsta lag för att lyfta bucklan. Redan i kvartsfinal väntar de regerande mästarna FFC Frankfurt som dock inte känns som en omöjlig uppgift.

Tyska lag brukar kännas som ganska klara favoriter mot de svenska men årets Frankfurt är inte något omänskligt lag och i dagsläget känns det ungefär 50/50 om vilka som ska gå vidare. Jag tycker att FC Rosengård har en mer komplett startelva än FFC Frankfurt men den ska man försöka spela ihop utan några tävlingsmatcher innan mötet och det är förstås som vanligt en klar nackdel. Rosengård avslutar på hemmaplan både i kvartsfinal och eventuell semifinal.

Det svensk-tyska mötet känns helt klart som det mest ovissa. Lyon fick drömlottningen Slavia Prag och VfL Wolfsburg ska inte ha några problem att slå ut Brescia. Barcelona kan kanske bjuda lite motstånd mot PSG men det franska storlaget ska ta sig vidare.

Kvartsfinaler (23/24 & 30/31 mars)
VfL Wolfsburg (Tyskland) – Brescia (Italien)
FFC Frankfurt (Tyskland) – FC Rosengård (Sverige)
Lyon (Frankrike) – Slavia Prag (Tjeckien)
FC Barcelona (Spanien) – Paris Saint-Germain (Frankrike)

Semifinaler (23/24 april & 30 april/1 maj)
Lyon/Slavia – Barcelona/PSG
Wolfsburg/Brescia – Frankfurt/Rosengård

 


2 svar till “UWCL 2015/16: Tankar om kvartsfinalerna”

  1. Rosengård skal sammen med Wolfsburg og Zurich spille en turnering lagd av LSK i Norge 15-17 januar. Da får de noen kamper før CL.

    • Bra start på säsongen. Svenska Supercupen kommer kanske också att spelas innan Champions LEague drar igång.