Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL 2017/18: Åttondelsfinal, match 1

Livescore hos UEFA.

9/11

Jag har tyvärr inte haft tid att se något av torsdagens matcher. Överraskande stora siffror i Norge, jag trodde nog att LSK skulle kunna bjuda bättre mot på hemmaplan åtminstone. Slavia Prag fick med sig ett fint resultat från Island och har ett utmärkt läge att nå kvartsfinal för andra gången på tre år.

18:30 LSK Kvinner – Manchester City  0-5 (Stokes 26′, Christiansen 40′, Emslie 69′, Ross 74′, 78′)

20:00 Stjarnan – Slavia Prag  1-2 (Pedersen – Divisova, Svitkova)


8/11

BIIK – Lyon  0-7 (Hegerberg 5′, 19′, 73′, 90′, Abily 44′, Majri 47′, Le Sommer 75′)

Gintra Universitetas – FC Barcelona  0-6 (Bonmati 36′, Mariona 44′, 57′, Duggan 68′, Garcia 82′, Andonova 89′)

Fiorentina – Wolfsburg  0-4 (Gunnarsdóttir 49′,60′, Harder 54′, Popp 73′)


Sparta Prag – Linköping  1-1 (Strom 47′ – Hurtig 54′)
Matchen var något av ett sömnpiller med ganska avvaktande spel i inte allt för högt tempo mellan två lag som inte ville blotta sig för mycket. Resultatet speglar också matchen som var mycket jämn och ganska chansfattig.

Linköping var väl kanske snäppet bättre spelmässigt, men det var marginellt. En eländig plan och regnväder hjälpte inte direkt heller spelet och förhoppningsvis höjer man sig ett par nivåer i hemmamatchen. Det tempo Linköping bjöd på idag kunde Sparta ganska komfortabelt försvara sig mot större delen av matchen.

Vissa ljusglimtar ändå i Linköping. Kosovare Asllani fortsätter att visa väldigt bra form och jag tycker hon var bäst på plan igen. Dessutom fortsätter Lina Hurtig leverera och hennes kontringsmål ger ändå laget ett bra läge inför returen. Spartas mål kom för övrigt direkt på en frispark från strax utanför straffområdet.


Chelsea – Rosengård  3-0 (Kirby 33′, Bachmann 66′, Flaherty 73′)
Rosengård har ett berg att bestiga i hemmamatchen och det är väl ingenting som direkt talar för att man ska kunna vända det här. Chelsea var helt enkelt för bra och vann fullt rättvist.

Chelsea dominerade totalt i första halvlek och Rosengård kunde verkligen vara tacksamma att man låg under med mer än ett mål i halvtid. Rörigt värre i försvaret och man hade stora problem att hålla i bollen, man lyckades dock sticka upp några gånger och två gånger om lyckades Chelsea rädda bollen på mållinjen.

Rosengård lyfte sig avsevärt i början av andra halvlek och tog över kommandot i matchen. Man skapade då bl.a. ett gäng hörnor men dessvärre blev det inga mål och istället kontrade Chelsea in tvåan och tog över spelet igen och satte strax därefter trean.

Bland det positiva i Rosengård fanns en stark kämpainsats av Iva Landeka som fick jaga på topp, tog de extra defensiva löpningarna och räddade en boll på mållinjen. En del fina räddningar av Zecira Musovic och en Sanne Troelsgaard som fortsätter spela bra fotboll. Ett par misstag förstörde en annars bra insats av Anita Asante. Lagmässigt var man dock inte tillräckligt bra den här gången och vi fick nya bevis på att storlagen runt om i Europa springer ifrån de svenska topplagen.


Brescia – Montpellier 2-3 (Girelli 8′, 37′ – Blackstenius 30′, Cayman 42′, Sembrant 58′)
Det var högoktanig underhållning i en intensiv och tempostark första halvlek där båda laget satsade offensivt. Montpellier behöver uppenbarligen öva på försvarsspelet vid fasta situatiuon för här sårades man precis som i helgens match mot PSG. Två gånger om kunde en omarkerad Christiana Girelli ge Brescia ledningen.

Montpelleir (med Sembrant, Jakobsson och Blackstenius i startelvan) satsade tokoffensivt och tryckte på med hela laget. Jakobsson och Blackstenius energiska löpningar såg till att hemmalagets försvarare fick jobba hårt och kommentatorn fick vid något tillfälle ta till en Alberto Tomba-referens när Blackstenius kraftfullt tog sig fram mellan försvararna.

Inte så många glödheta chanser ändå för Montpellier men pressen hjälpte till att stressa fram ett par mindre bra ingripanden hos hemmaspelare vilket gav två kvitteringar (Blackstenius och Cayman). Mycket boll för Montpellier men man blottade sig också för farliga kontringar där man faktiskt kunde släppt in ytterligare mål.

Intensiteten avtog en del i andra halvlek men matchbilden förblev den samma med ett ganska kraftigt spelövertag för Montpellier. Linda Sembrant nickade in segermålet i samband med en hörna och Montpellier har skaffat sig ett bra läge inför returen nästa vecka.

Trots förlusten börjar jag ändå förstå varför Brescia öppnat säsongen så bra i Italien trots alla tunga spelarförluster. Man har verkligen fått ihop sitt nya lag bra och visade stundtals upp fina offensiva kombinationer i högt tempo även mot toppmotstånd.

2var till UWCL 2017/18: Åttondelsfinal, match 1