Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL 2017/18: Åttondelsreturer

Inför: FC Rosengård behöver ett mirakel för att vända mot Chelsea. Ett fantastiskt Rosengård skulle kunna fixa det men för höstens Rosengård känns tyvärr chansen minimal. Ett tidigt mål är nog ett måste om man ska få Chelsea gungning.

Linköping är klara favoriter mot Sprata Prag och ska väl kunna avgöra det här på hemmaplan. För Linköping gäller det att få anfallsspelet att stämma och att dra upp tempot mer än man lyckades med i bortamötet.

De enda övriga matcher med lite liv i är Montpellier.Brescia och Slavia-Stjarnan. Här känns det väl som att Stjarnan har bäst chans att vända på det men Slavia är precis som Montpellier klara favoriter att gå vidare.


15/11

18:00 Linköping – Sparta Prag  3-0  >>> totalt 4-1
18:00 Wolfsburg – Fiorentina  3-3 >>> totalt 7-3
18:30 Barcelona – Gintra Universitetas  3-0 >>> totalt 9-0
18:30 Rosengård – Chelsea  0-1 >>> totalt 0-4
20:30 Lyon – BIIK  9-0 >>> totalt 16-0
20:45 Montpellier – Brescia  6-0 >>> totalt 9-2

Jag har inte haft tid för någon Champions League-fotboll idag men det det blev till slut en stabil segerför Linköping som är vidare till kvartsfinal.  Där väntar betydligt tuffare motstånd om man inte har tur i lottningen igen och lyckas dra vinnaren mellan Slavia Prag och Stjarnan. Jag har inte sett så mycket mer än Lina Hurtigs väldigt snygga ledningsmål så ska inte uttala mig om matchen.  Rosengård var aldrig nära en mirakelvändning och får ta nya tag nästa år. får ta nya tag nästa år med ny tränare och kanske lite mer lugn i truppen.

 

16/11

Slavia Prag – Stjarnan  0-0 >>> totalt 2-1
Manchester City – LSK Kvinner  2-1 >>> totalt 7-1

Jag hade inte tid för någon fotboll ikväll heller men isländska Stjarnan lyckades alltså inte vända till seger i vad som enligt statistiken ser ut att ha varit en väldigt jämn match. Imponerande av Slavia Prag att nå kvartsfinal igen, precis som för två år sedan, även om man hade mer tur med lottningen den här gången. Slavia blir alltså drömlotten för Linköping under lottningen av kvartsfinalerna den 24:e november. Lyon och Wolfsburg bör absolut undvikas, övriga finns i alla fall lite skrällchans mot.

3var till UWCL 2017/18: Åttondelsreturer