Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL: Åttondelsfinal, match 1

Inför: Åttonelsfinalerna av UEFA Women’s Champions League bjuder på en hel del spännande och ovissa matcher då många ganska jämnstarka lag lottats mot varandra. Det finns dock ändå några klara favoriter där kanske Tyresö ochh Barcelona känns allra klarast på förhand. Arsenal bör också vara numret för stort för Glasgow City i det heta brittiska derbyt även om engelskorna inte har varit någon segermaskin i år. Jag tycker också att Torres har lite mer kvalitet i laget än Rossiyanka just nu och bör kunna vinna över två möten.

Överraskningen Konak Beleyidisi har förstärkt sitt lag med tidigare Vittsjö-anfallaren Danesha Adams och hon spetsar förstås till lagets offensiv men det bör inte räcka. Laget kommer nog framförallt få sikta in sig på att få till en klockren defensiv mot Neulengbach som är klara favoriter. Mycket ovisst känns mötet mellan Zorkiy och Birmingham City. Ryskorna imponerade inte överdrivet mycket i förra omgången men är kanske knappa favoriter då Birmingham saknar en riktigt het målskytt just nu.

Två riktiga toppmöten bjuds det på när Potsdam möter Lyon och Malmö möter Wolfsburg. Lyon är förstås favorit men Potsdam har varit överraskande bra i år trots att man tappat en del rutin. I en match kanske man kan skrälla men Lyon drar säkerligen det längsta strået igen. Mötet mellan Malmö och Wolfsburg känns mer ovisst och det finns helt klart en god chans för svenskorna att ställa till det för de regerande mästarna som dock är favoriter. Jag hoppas och tror på en rejäl framgång för Malmö ändå.

Mer om svensklagens motstånd finns i inläggen ”Trippelmästarna Wolfsburg” och ”Lite om Fortuna Hjørring


9/11 11:00 Rossiyanka (Ryssland) – Torres (Italien)  1-0  
Ett självmål av Torres vänsterback Linda Tucceri Cimini i första halvlek gör att det här mötet känns helt öppet inför returen på Sardinien på torsdag.

9/11 14:00 Arsenal (England) – Glasgow City (Skottland)  3-0

9/11 14:00 Zorkiy (Ryssland) – Birmingham City (England)  0-2  
Birmingham var det effektivare laget i Ryssland och har skaffat sig ett riktigt drömläge att gå vidare.

9/11 15:00 Fortuna Hjørring (Danmark) – Tyresö FF (Sverige)  1-2  
Mer om matchen

9/11 16:00 LdB FC Malmö (Sverige) – VfL Wolfsburg (Tyskland)  1-2  
Mer om matchen

10/11 12:00 FC Barcelona (Spanien) – FC Zürich (Schweiz) 3-0

10/11 12:00 Konak Belediyesi (Turkiet) – Neulengbach (Österrike) 0-3

10/11 16:00 Turbine Potsdam (Tyskland) – Olympique Lyon (Frankrike) 0-1 
Precis som Malmö så imponerade också verkligen Turbine Potsdam i sitt möte med en av vårens finalister. Precis som Malmö får man dock åka till bortamötet med en tung förlust i bagaget och Lyon förlorar som bekant i stort sett aldrig på hemmaplan.