UWCL: Åttondelsfinaler, match 1

31/10 Zorkij (Ryssland) – Olympique Lyon (Frankrike)  0-9
Zorkij valde att inte backa hem med hela laget och det straffades man för gång på gång och resultatet blev föga smickrande tillslut. Kul ändå att se ett lag våga anfalla mot Lyon, tyvärr lämnade dock defensiven en hel del att önska. Trots nio mål fick Lotta Schelin gå av planen mållös när hon blev utbytt efter knappa timmen. Louisa Necib blev tremålsskytt.

31/10 Stabæk (Norge) – Juvisy (Frankrike)  0-0
Mållöst känns some tt ganska logiskt resultat mellan två lag som har oerhörda problem att göra mål för tillfället. Chansmässigt en ganska jämn match men spelmässigt fördel för Juvisy som hade ett klart mycket bättre passningsspel än norskorna. 0-0 är ett resultat som gör att även returen känns vidöppen.

31/10 Fortuna Hjørring (Danmark) – Kopparbergs/Göteborg FC  1-1
Som så ofta inget överdrivet imponerande spel på naturgräs för Göteborg men man lyckades ändå få med ett bra resultat inför returen nästa vecka. Yael Averbuch satte Göteborgs viktiga kvittering direkt på frispark bara några minuter efter att Nadia Nadim gett Fortuna ledningen. Fortuna spelade klart bättre än i hemmamatchen mot Glasgow och fick nog en dos extra självförtroende att ta med sig till Göteborg där man dock förhoppningsvis får möta ett klart hetare KGFC.

31/10 LdB FC MalmöBardolino Verona (Italien)  1-0
Matchen mellan Malmö och Verona lever också i allra högsta grad efter att Malmö bara fått med sig en uddamålsseger på hemmaplan. Anja Mittag satte målet redan i andra minuten. Viktigt att Verona inte fick med sig något bortamål och Malmö får fortsatt ses som stora favoriter att gå vidare.

31/10 Torres (Italien) – Olimpia Cluj (Rumänien)  4-1
Patrizia Panico (vem annars?) gav Torres ett bra utgångsläge inför returen med sina tre mål.

1/11 Sparta Prag (Tjeckien) – FC Rossijanka (Ryssland)  0-1
Rossijanka skaffade sig ett bra utgångsläge inför returen med uddamålsseger i en inte oväntat målsnål match. Sofia Jakobsson spelade dryga timmen och Linnéa Liljegärd fick göra debut och spelade sista tio. Målet gjordes av det nigerianska nyförvärvet, lovande 18-åringen Desire Oparanozie.

1/11 15.00 Arsenal (England) – Turbine Potsdam (Tyskland)  2-1
Som väntat en jämn match. Turbine Potsdams skadeproblem förvärrades ytterligare när formstarka Nataša Andonova fick bäras av planen med svåra bensmärtor. Antonia Göransson på högermittfältet tillhörde de piggare i Potsdam och låg i samarbete med Lisa Evans bakom ganska mycket av tyskornas anfallsspel i första halvlek. I andra halvlek tog Arsenal över spelet och segern var klart rättvis. Ogimis vackra reducering i slutminuterna förändrade dock förutsättningarna rejält och gör att tyskorna ändå har ett hyfsat läge inför returen.

1/11 17.00 VfL Wolfsburg (Tyskland) – Røa (Norge) 4-1
Ett tidigt ledningsmål för gästerna genom pigga Emilie Haavi hjälpte inte, tyskorna var för starka. Connt Pohlers två mål gör att hon nu är främste målskytt genom tiderna i Champions League.