UWCL: Kvartsfinaler, match 1

Tyresö FF – SV Neulengbach  8-1
1-0 Christen Press (’1), 2-0 Marta (’5), 3-0 Marta (’27), 4-0 Lisa Dahlkvist (’31), 5-0 Press (’64), 5-1 Tseng Shu-o (’68), 6-1 Madelaine Edlund (’74), 7-1 Press (’80), 8-1 Marta (’85) – Publik: 1749
Tyresö var klasser bättre än sina motståndare och segern kunde ha varit betydligt större om Tyresö hade hållit uppe tempot och koncentratioen. Neulengbach valde självmordstaktiken och spelade med hög backlinje vilket straffade sig redan i första minuten. Tyresös speedkulor tackade och tog emot och sprang lätt ifrån det tröga bortaförsvaret. Det blev därför ingen riktig värdemätare för årets Tyresö som dock stundtals visade upp riktigt fina kombinationer. Största glädjeämnet tycker jag var Malin Diaz som fick chansen från start och visade att hon utvecklats rejält under tiden i klubben och gjorde en fin insats.

ASD Torres – Turbine Potsdam  0-8
0-1 Tucceri Cimini (självmål), 0-2 Lia Wälti, 0-3 Pauline Bremer, 0-4 Julia Simic, 0-5 Simic, 0-6 Añonma, 0-7 Elsig, 0-8 Evans
Rejäl klasskillnad var det också mellan Torres och Potsdam. Ett bedrövligt självmål i andra minuten satte tonen för Torres försvarsspel som var minst sagt svagt, trögt och slarvigt matchen igenom och man var konstant tvåa på bollen i eget straffområde. Det fungerar inte mot ett effektivt lag som Potsdam och slutade med en total överkörning. Precis som Neulengbach satsade man ganska offensivt och även om man spelmässigt hängde bättre med än österrikiskorna i sin match så gav den naiviteten liknande resultat. Julia Simic och Johanna Elsig dominerade stort på mittfältet och kunde servera övriga offensiven fina bollar.  Antonia Göransson blev kvar på Potsdams bänk hela matchen.

VfL Wolfsburg – FC Barcelona  3-0
1-0 Nadine Keßler, 2-0 Martina Müller, 3-0 Zsanett Jakabfi
Barcelona gjorde det enda rätta och lade sig på försvar i 90 minuter men Wolfsburg blev ändå för tunga och fick in de mål de behövde inför returkampen. Wolfsburg var överlägsna matchen igenom och nästan hela matchen spenderades på Barcelonas planhalva. Tidigt i första halvlek hade Barcelona en nick i stolpen efter en frispark men der var också enda gången man var nära att få in det viktiga bortamålet.

Birmingham City – Arsenal LFC  1-0
1-0 Remi Allen – Publik: 2671
Birmingham City skrällde till och skaffade sig ett utmärkt utgångsläge inför returen genom seger och noll insläppta mål. Hetare vilja och lagmoral besegrade ett mer namnkunnigt men icke samspelt Arsenal. Efter en pigg inledning från Arsenal åt sig Birmingham mer och mer in i matchen. Remi Allen tog revanch på sig själv och satte segermålet i första halvlek strax efter att hon misset målet i ett gyllene läge. Arsenal fick aldrig riktigt ordning på sitt spel efter det och saknade udden i offensiven och resultatet kändes rättvist. Skönt att åtminstone en av kvartsfinalerna är helt öppen inför returerna.